E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıVenezuela'da asgari ücret kripto parayla ayarlanacak---

Venezuela'da asgari ücret kripto parayla ayarlanacak

Venezuela'da asgari ücret kripto parayla ayarlanacak
20 Ağustos 2018 - 08:25 borsagundem.com

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro asgari ücretin de kripto para birimi Petro´ya bağlanacağını söyledi

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz günlerde petrol destekli ulusal kripto para birimi Petro´nun ülke içerisinde ulusal para birimi olarak kullanılacağını duyurdu.

Maduro yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada yönetimin sahibi olduğu petrol şirketi PDVSA´nın Petro´yu para birimi olarak kullanmaya başlayacağını ve yönetimin ayrıca Petro´ya bağlı yeni bir maaş sistemi ve hizmetler için yeni bir fiyatlandırma sistemi oluşturacağını söyledi. 

Maduro´ya göre Petro temelli yeni maaş ve fiyatlandırma sistemleri "çalışanların gelirlerinde tatmin edici bir gelişim olacak" ve "maksimum perakende fiyatının yeniden ortaya çıkmasına sebep olacak".Maduro, ülke genelinde arttırılması hedeflenen asgari ücretin de Petro´ya bağlı olacağını söyledi.

Petro´nun 60 dolar veya Venezuela´nın ulusal para birimi bolivardan Pazartesi günü beş sıfır atılmasının ardından 3,600 bolivar değerinde olacağını söyleyen Maduro, asgari ücretin de 1,800 bolivar olarak belirleneceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )20 Ağustos 2018 15:59

    abd ye kapılarını açtı. bak eski halinden eser yok şimdi. varlık için yokluk yaşıyor garipler. ABD ne decek belli. Bazı sümre ve grupları emri altına alıp, sözde serçimler kurulan hukumet yonetıyormuş ulkeyi gibi gösterecek. halk seçtiğim kişiler yönetiyor derken, aslında ipler ABd elinde olacak petrol sahaları vb. sömurulecek. bazı kesimler lüks basıları kıtlık çekeck ki hiç bir zaman millet olamasınlar, birleşmesinler diye. ABd girdi ülkeyi mahvetti.

  • Bika20 Ağustos 2018 14:25

    1990'lı yılların sonunda Latin Amerika ülkelerinin en zengini sayılan Venezüela , neden bu hale gelmiş olabilir ? Hesap bilmeden, kötü yönetilen petrol zengini ülke petrolun varilinin 100 dolardan fazla ettiği dönemde kasasındaki dövizleri hurharca harcamış. Başlattığı alt yapı ve konut projelerinin çoğunu tamamlayamamış ve sosyal yardım paralarıyla bütçesini tüketmiş.

  • POLAT ALEMDARLI20 Ağustos 2018 10:36

    ben venezualya nın yerinde olsam rusya yı ülkeye sokar abd yi kalbinden vururum.ruslar a veya çin topraklarında üst verirse bu krizden kısmen kurtulabilir.

  • köfteci20 Ağustos 2018 13:35

    ruslar bakıyor oraya zaten ruslar olmasa bu rejim çoktan gitmişti rosneft her sene 8 milyar dolarlık petrolünü satın alıyor rus emekisi de 150 dolar maaşa talim

  • Burak20 Ağustos 2018 09:34

    Bizim parada kripto bini bir gün yüzde 20 yükseliyor bir gün yüzde 10 düşüyor.