E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVenezuela para birimi bolivardan 3 sıfırı atıyor---

Venezuela para birimi bolivardan 3 sıfırı atıyor

Venezuela para birimi bolivardan 3 sıfırı atıyor
23 Mart 2018 - 11:31 borsagundem.com

Venezuela'da hükümet yüksek enflasyonla birlikte para birimi bolivarın değerindeki azalmaya çözüm olarak paradan üç sıfır atma kararı aldı

Venezuela Devlet Başkanı Nicholas Maduro, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, para biriminin değerini korumak üzere 3 sıfırın atılacağını belirtti. Maduro, yeni basılacak banknotların 4 Haziran'dan itibaren piyasaya sürüleceğini bildirdi.

ABD ve Avrupa Birliği'nin ülkeye uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Venezuela'nın acımasız bir ekonomik savaşın kurbanı olduğunu savunan Maduro, "Bolivarı müdafaa etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Maduro, yeni basılacak banknotların ülkedeki nakit sıkıntısına çözüm olacağını vurguladı.

Paradan sıfırların atılmasıyla birlikte, geçen yıl kasım ayında sistemdeki mevcut banknotlara ilave olarak basılan 100 bin bolivarlık banknot tedavülden kalkacak. Tedavüle girecek yeni paralar, 2 bolivardan 500 bolivara kadar 8 banknot ve 2 bozuk paradan oluşacak. Paranın kur değeri değişmeyecek.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi olan Venezuela, küresel petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi23 Mart 2018 13:20

    Paradan sıfır atmak bir muhasebe olayıdır sadece hesap yapmayı kolaylaştırır !!! Ama sahtekar hükümetler bunu daha fazla para basmak için kullanır. Turkiyede paradan sıfır atılmadan en yüksek para 20 tl idi paradan sıfır atıldı ve en yüksek para 200 tl oldu ! Nerde sıfır atma aksine sıfır eklendi 5 tl oldu 50 tl 10 tl oldu 100 tl 20 tl ise oldu 200 tl yani paradan sıfır atıyorum diye tam 10 kat para basıldı birde buna yıllık büyüme oranında para basılmaya devam edince ülkede para arzı aldı başını gitti. Sıradan Bir daire 400 bin Sıradan Bir otomobil 50 bin oluverdi. Paranın degeri dolar-euro ile değil Altın ile ölçülür Son 15 yılda altın/tl tam 10 kat artmıştır ülkedeki büyümeye ragmen .

  • demirkan 23 Mart 2018 12:57

    ÜÇ ATARSIN BEŞ GELİR. BİZ 6 ATTIK DOLAR 1.260 İDİ ŞİMDİ 4000 TL OLDU. YANİ 12 SIFIR GELDİ. MARİFET SIFIR ATMAK DEĞİL. ÜRETİME ARTTIRMAK TIR.