E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVatandaşlar, yılbaşı için Yunanistan'a akın etti---

Vatandaşlar, yılbaşı için Yunanistan'a akın etti

Vatandaşlar, yılbaşı için Yunanistan'a akın etti
30 Aralık 2017 - 19:02 borsagundem.com

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Deniz Hudut Kapısı’nda, yeni yılı karşılamak için Yunanistan’ın Midilli Adası’na giden tatilciler yoğunluk oluşturdu.

Yılbaşı tatilinin hafta sonuna denk gelmesini fırsat bilen çok sayıda Türk, yeni yıla Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki adalarında girebilmek için plan yaptı. Yunan adası Midilli’ye gitmek isteyenler Ayvalık ilçesindeki Deniz Hudut Kapısı önünde bu sabah kuyruk oluşturdu.

Herkes akın etti.. Yılbaşı tatili için ellerinde bavul geceden sıraya girdiler

Balıkesir’in yanı sıra İzmir, Kocaeli, Bursa, Manisa ve Aydın gibi kentlerden gelenler, farklı bir ülke ve kültürde yeni yıla girmek adına Midilli’ye gittiklerini söyledi. Yağışlı havaya rağmen sabahın ilk ışıklarıyla birlikte feribota binmek için gelen tatilciler, üç ayrı turizm şirketinin feribotlarını doldurdu. Yaklaşık 550 tatilci, Midilli’ye gitti.

Kış ortası olmasına rağmen yılbaşı nedeniyle Midilli’ye olan ilgi Ayvalık’taki turizm acentelerinin yüzünü güldürürken, esnafı da mutlu etti. Seyahat acentesi sahibi Hasari Kaplan, geçen yıla göre bu yıl Midilli’ye Türk tatilcilerinin ilgisinin yüksek olduğunu söyledi. Ayvalık’ta esnaflık Yavuz Tanyel ilk kez Midilliye gideceğini belirterek, "Esnaf olarak her hafta perşembe günleri Ayvalık’ta kurulan semt pazarımıza Midilli Adası’ndan gelen müşterilerimle yılbaşını geçirmek için gidiyorum" dedi. Tatilcilerden Adem Kaçakasıl işinin rehberlik olması nedeniyle Midilli’ye sık sık gidip geldiğini söyledi. Adem Kaçak, Midilli’nin Türkiye’ye göre biraz daha ekonomikken, dolar ve euro kurlarının yükselmesiyle bu avantajın ortadan kalktığını söyledi. Şaziye Karlıklı ile Ayşe Esme de tatillerde Yunan adalarını Türkiyeye göredaha ekonomik oldukları gerekçesiyle tercih ettiklerini söyledi.

Herkes akın etti.. Yılbaşı tatili için ellerinde bavul geceden sıraya girdiler

Yılbaşı tatili planı yapanlar için Ayvalık’tan Midilli’ye yarın da sefer yapılacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D demirkan 02 Ocak 2018 12:52

    HAİNLİKTE SINIR TANIMAYIZ.KIBRIS ADA DEYİLMİ GÖKÇE ADA BOZCA ADA ADA DEYİLMİ?. YUNANA KAÇAN HAİNLERİ YARDIM EDİN UTANMAZLAR.DEDELERİMİZİN KEMİĞİ SIZLIYOR.

  • Kerim01 Ocak 2018 09:36

    Oraya gidince iyi bi yerlesin dedelerinizin mali gibi bakin

  • Emre 31 Aralık 2017 11:39

    Sözde turizm ülkesi Türkiye den kendi vatandaşı kaçıyor tatil zamanları ilginç ters giden birşeyler var demek ki bu ülkede...

  • D demirkan 02 Ocak 2018 13:21

    TERS GİDEN BİRŞEY YOK.BİZLER NE OLDUM DELİSİ OLDUK.GEÇMİŞİ TEZ UNUTTUK.BİZİM BÖYLE YAPACAĞIMIZA BİLSEYDİ DEDELERİMİZ HİÇ SAVAŞMAZLARDI. HAYIRSIZ TORUNLAR.