Ana SayfaPiyasaVakıflar Bankası ve Göltaş Çimento sorusu---

Vakıflar Bankası ve Göltaş Çimento sorusu

1 / 2
Vakıflar Bankası ve Göltaş Çimento sorusu
31 Temmuz 2015 - 11:28 www.borsagundem.com

FİYATI DESTEK SEVİYELERİNDESORU (1) - Vakıflar Bankası’nın düşüşü daha devam eder mi? Düşerse daha nereye kadar gider?

Nurcan Çakmak

CEVAP - 2005 yılından bu yana borsada işlem gören Vakıfbank, en yüksek seviyesini 7,03 TL ile Mayıs 2013’te test etti. Hisse aradan geçen süre zarfında inişli çıkışlı bir hareket sergilerken 30 Temmuz 2015 günü kapanışını 4,04 TL’den gerçekleştirdi. Halihazırda görülen fiyat seviyeleri önemli destek noktalarına denk geliyor. Bu seviyelerin altına kayılması halindeyse düşüşün devam etmesi anlamına gelecek.

Hissenin takas verilerine bakıldığındaysa halka açık kısmın yüzde 69,71’inin yabancıların elinde olduğunu görmekteyiz. Yılbaşından bu yana yabancı yatırımcının ay bazında ciddi işlemlerde bulunduğu gözlenmekte. Bazı aylar yüksek miktarda satışlar gerçekleştirilirken diğer aylarda da alım ağırlıklı işlemler öne çıkmakta. Ancak son noktada yabancı paylarında yılın ilk günündeki seviyenin korunduğu görülüyor.

Bankanın mali yapısına bakıldığındaysa yıllar itibarıyla kârında kademeli bir  artış görülüyor. 2015 yılı üç aylık bilançosunda da kârdaki artışın sürmesi olumlu. Ancak kademeli artışa rağmen bu performansın hissenin fiyatına tam yansıdığını söylemek zor. Esasen dolar bazlı verilerle bakıldığında bankacılık sektöründe  Mayıs 2013’ten bu yana genel bir düşüşün yaşandığı görülüyor. Sektörün fiyat kazanç oranı son dört çeyrek bilançoya göre 8,54 seviyesinde bulunurken Vakıflar Bankası’nın fiyat kazanç oranı 5,51 ile daha  da aşağılarda yer alıyor.

Hissenin mevcut fiyat seyri, sektördeki genel hareket ile uyumluluk arz ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)