E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüVAKFN: Spekülatif---

VAKFN: Spekülatif

VAKFN: Spekülatif
16 Mart 2017 - 16:18 borsagundem.com

Vakıf Finansal Kiralama (VAKFN) hisselerinde sert hareketler devam ediyor

Son dönemde sert fiyat hareketlerine sahne olan Vakıf Finansal Kirilama (VAKFN), 12 gün gibi kısa sürede 1.7 liradan 5 lira seviyesine ulaştı. Daha sonra sert düşüşlere sahne olan hisse bugün yüzde 20 değer kaybederek 3 lira seviyesine geriledi. Günün en çok kaybettiren hissesi olan Vakıf Finansal'da yüksek miktarda açık yapılıyor olması hissedeki hareketlere zemin oluşturan nedenler arasında gösteriliyor. Hissenin bu denli sert yükselişini destekleyen önemli bir gelişme ve beklenti bulunmuyor. Uzmanlar küçük yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kileci bulent 30 Mart 2017 14:48

    Nolcak bu hissedeki zararımız VAKFN bitirdi bizi daha ne kadar beklicez MynetFinans üyeliğimide engelledi mahkememidir bunun yolu bi yol gösterin ne yapmalı

  • Arif güçlüğü 19 Mart 2017 11:07

    Burada cezayı spekülatif alım ve satım yapanlarlara verilmesi gerekirken tam aksi yönde karar verilmiştir. Nasıl mı? 3 Mart ila 14 mart arasında spekülatif işlemler oluyor adım atılmıyor. Üstüne iştirak satışı yapılıyor (4.2 mil lot) yine bu satış için adım atılmıyor.bir sonraki gün olan 17 mart tarihinde hisse alan vatandaşlar sen misin vakıf finans hissesi alan dercesine bürüt takas uygulamasına geçiliyor ve hisse % 20 daha değer kaybediyor(Bürüt takas uygulamasına geçilen hisseler geçildiği gün dip seviyelerden kapanış yapmış). İşin özeti tüm olumsuzluklara göz yumuluyor doğru, dürüst,düzgün işlem yapanlar cezalandırılmış oldu.SPK bu yanlış adımı düzeltecek mi? yoksa hukuk süreci mi bu konu da karar verecek. Mağduriyetler nasıl giderilecek önemli soru işaretleri doğmuştur.

  • Arif güçlü19 Mart 2017 10:43

    Günlük işlem hacmi(3-17/3/217)öncesi ortalama 2 mil civarında olan bir hisse de % 40 fiyat marjı ile 5.48 TL ile 3.80 TL aralığında yapılan iştirak satışı ile ( 4.2 milyon lot yaklaşık 10 milyon TL tutarında) hisse taban kapatmış. SPK nın sığ bir hisse de bir günde % 40 marj ile 4.2 mil lot net satış yapmasına izin verilmesi son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. 2- Günlük takas uygulamasının yolun başında olması gerektiğine inanıyorum. 3- Hisse de alım ve satım larda sorun var ise o gün ve ondan sonraki yapılan tüm işlemlerin iptali sağlandıktan sonra günlük takas uygulamasına geçilmesi en doğru adım olurdu. Yatırımcı güveni de sarsılmamış olur.. yetkililerin bu durumu görmesini ve sorunu tesbit etmesi değil , sorunun çözülmesi ,mağduriyet lerin giderilmesi en doğru karar olacağına inanıyorum.

  • ACI GERCEKLER17 Mart 2017 10:22

    ATI ALAN USKUDARI GECTI. SPEKULASYONU YAPANLAR MALLARINI SATTI BITIRDI.SONRA BURUT TAKAS. NASIL OLUYOR BU? NIYE TAM ELDEKI MALLAR BITTIKDEN SONRA BURUT TAKAS KARARI ALINDI. ? NIYE BOYLE? BURNUMA KOTU KOKULAR GELIYOR....

  • Mahallenin Delisi16 Mart 2017 19:37

    Sermaye piyasalarını düzenlemek, denetlemek, kurallara uymayan kişi ve kurumlara gerekli işlemi yapmak SPK'nın tek ve asli görevidir. Birinin çıkıp S.P. Kurulu ve uzmanlarına bunu hatırlatması gerekiyor. Sermaye piyasaları reaktif değil proaktif önlemler ile yönetilir aksi halde batan her şirketin sorumluluğu buna göz yumanlardır.

  • ERDİ16 Mart 2017 16:59

    HİSSEYİ NEDEN GÖZALTI PAZARINA ALMIYORSUNUZ KARDEŞİM,,İLLA BİRİLERİNİN CANI MI YANMASI LAZIM.