E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıVadeli piyasalar bitcoine yaradı ---

Vadeli piyasalar bitcoine yaradı

Vadeli piyasalar bitcoine yaradı
11 Aralık 2017 - 11:37 borsagundem.com

Kripto para çılgınlığı dün vadeli piyasaların açılmasından itibaren yeni bir bvoyut kazandı. Bitcoin vadelileri açılışındaki değerine göre değerini beşte bir oranında artırdı.

BORSAGUNDEM.COM
Kripto para çılgınlığı dün vadeli piyasaların açılmasından itibaren yeni bir bvoyut kazandı. Bitcoin vadelileri açılışındaki değerine göre değerini beşte bir oranında artırdı. Asya hisse senedi piyasaları küresel ekonomik büyümeye ilişkin olumlu beklentilerin etkisinde yükselişe geçerken, Avrupa borsaları bu yükselişi takip etti.

Şikago merkezli CBOE Global Markets borsasında en çok işlem gören Bitcoin vadelisi (XBTc1) güne 15460 dolar seviyesinden başladı. Daha sonra sözkonusu sözleşmeler yüzde 21 oranında yükselişle 18700 dolar seviyesini gördü. Şu sıralarda ise 18100 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin vadelileri nakit bitcoin fiyatlarını temel alıyor. Bu fiyatlar ise Gemini Exchange'in bitcoin fiyatlarından alınıyor.
Kripto para birimi yılbaşında bu yana nakit piyasada 15 katın üzerinde değer kazandı ve kurumsal yatırımcıyı çekmeye başladı. Aynı ölçüde de tepki almaya başladı. Yeni zelanda Merkez Bankası'nın başkanı pazar günü yaptığı açıklamada bitcoin'in balon kavramının klasik bir tanımı haline gelmeye başladığını dile getirdi.
Merkez Bankası Başkanı Grant Spencer, "Bir balonla karşı karşıyaysanız bu balon patlamadan önce nereye kadar yükseleceğini kestiremezsiniz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)