E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVadeli işlemler dinen caiz değil---

Vadeli işlemler dinen caiz değil

Vadeli işlemler dinen caiz değil
11 Temmuz 2014 - 11:26 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanlığı, fiziki teslimatı olmadan sanal yapılan finansal işlemlerin caiz olmadığını açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının gelmesiyle beraber dini hassasiyeti olan insanların sorularına daha sık cevap vermeye başladı. 
Bankacılık, borsa, piyasa işlemlerine ilişkin soruları yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı vadeli işlemlerin dinen caiz olmadığını açıkladı. Bigpara'nın haberine göre, Diyanet, “Alınan ve satılan para cinsi malların bedeli peşin (elden ele) taraflarca birbirine takdim edilirse, yapılan işlem sahih olur. On-line satış işleminde bedeller karşılıklı hesaplara otomatik geçiyorsa bu da caizdir. Ancak ilgili kuruluş, bu işlemi kaydi olarak yaptığı gibi, emanet bırakan kişinin her istediği anda bu altınları fiziki olarak kasadan çıkartıp müşteriye teslim edebilmelidir. Aksi takdirde bu işlem sanal bir alış veriş olacağı için caiz olmaz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • samanta fox11 Temmuz 2014 20:54

    Hocam açığa satış caiz mi?caiz değilse ben hakkımı helal etmiyorum.

  • safari11 Temmuz 2014 20:25

    Diyanet caiz olan yatırım araçlarını söylese de bizde ona göre yatırım yapsak. Malum öbür tarafı da düşünmek lazım vesselam...

  • zülfikar11 Temmuz 2014 19:56

    kul hakkı yemek ve malı büyük götürmek caiz mi.

  • YY11 Temmuz 2014 18:31

    Goldaş soygunu caiz midir acaba?

  • Murat11 Temmuz 2014 14:09

    KArdeşim adamlar dinen uygun olup olmadığını söylüyor. uyup uymamak size kalmış. siz yapıyorsunuz diye adam "caiz" diyemez ki. hadi Başbakan olsanız bi şekilde ayarlardı belki:) kaldı ki manüplasyon da caiz değildir.

  • dervishh11 Temmuz 2014 11:38

    Caiz olan müslüman gibi görünüp kul hakkı yemyecez deyip 5 TL'den halka arz ettiğin hisse senedinin 2 sene içinde 1 TL'yi görmesi için müslüman görünümlü düzenbaz patronların her türlü hileye başvurmasıdır. Allah ıslah etsin bişe demiyorum