E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUzungöl'de yeni proje: İhaleye çıkıyor---

Uzungöl'de yeni proje: İhaleye çıkıyor

Uzungöl'de yeni proje: İhaleye çıkıyor
10 Ağustos 2017 - 21:04 borsagundem.com

Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en önemli turizm noktalarından biri olan Uzungöl’e Tabiat Macera Parkı yapılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Uzungöl Tabiat Macera Parkı’nın yapım ihalesi 6 Eylül’de gerçekleştirilecek

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün, bölgenin en önemli turizm noktalarından biri olduğunu belirtti. 

Burada yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanda hayata geçirilecek "Uzungöl Tabiat Macera Parkı" projesinin hazırlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, ihalenin 6 Eylül'de gerçekleştirileceğini bildirdi. 

Parkın yüksek ve alçak ip parkurları, dev salıncak, tırmanma duvarları, survivor parkuru ve paintball alanı olmak üzere 6 ana bölümden oluşacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, proje kapsamında ayrıca otopark, idari yönetim binası, kameriye, soyunma kabinleri, tuvalet, malzeme teslim noktaları ve depolar yapılacağını kaydetti. 

Uzungölde yeni proje: İhaleye çıkıyor

"YAPILARDA DOĞAL MİMARİYE UYGUNLUĞA DİKKAT EDİLECEK" 

Parkın, bölgedeki turizm çeşitliliğini artıracağına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: 

"Doğayla bütünlük arz eden bir proje hazırladık. Yerli ve yabancı turistlerin dinlenme, eğlenme ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilmelerine yönelik planladığımız projenin en önemli amacı, bölgedeki turizm çeşitliliğini artırmaktır. Bu önemli yatırım, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecektir. Ayrıca doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa ve doğa sporu sevgisini aşılayacaktır." 

Gümrükçüoğlu, ihalenin ardından parkın yapım çalışmalarına başlanacağını belirterek, "Yapılarda doğal mimariye uygunluğa dikkat edilecek. Çevreyle uyumlu ahşap ve çağdaş malzemeler bir arada kullanılacak. Yapılar, planlama açısından doğanın siluetini bozmayacak şekilde, tek katlı inşa edilecek. Doğayla bir bütün içinde tasarım ilkesi izlenmiştir. Şehrimizin marka değerine önemli katkılar sağlayacak park, Trabzon ve bölgemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • South Park 11 Ağustos 2017 08:24

    Marmaris, Datça ve Fethiye dolaylarında tatil yaptım. Birçok koyu aracımla gezdim. Tarihi yerlere gittim. Gördüğüm manzara şu, her yerde bilet kesip milleti soyan birisi var. İçeride veya hemen dışarıda milleti kazıklamak için kurulmuş tesisleri var. Denizin hemen dibinde şezlong hatta vip loca kurmuşlar ve kimse buna dur dememiş. Halk denize nerde girerse girsin. Saklıkente gittim, tesisin girişinde büfe tarzı bir yer. Anasını ağlatmış çevrenin. Her yer mısır kocanı vs. Yahu bu kadar aç gözlü olmayın. Doğayı bu kadar katletmeyin.

  • ali uzun10 Ağustos 2017 22:38

    kesmeye başlamışlar sonu çöldür

  • Avrupa bizi kıskanıyooo10 Ağustos 2017 22:19

    Uzungoldeki o cami başli başina bi gorüntü kirliligi ne bicim yapmişlar....yabanci ulkelerde adamlar köylerine göllerinin yakinlarina mimari acidan ne guzel estetikli kiliseler yapiyo izlemeye doyamazsin bizdekilerde facia

  • Ali10 Ağustos 2017 22:11

    Devlet bile sit alanı dinlemiyor

  • :))10 Ağustos 2017 22:10

    Greetings from Arabia...