E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiUzmanlar TCMB beklentilerini değerlendirdi---

Uzmanlar TCMB beklentilerini değerlendirdi

Uzmanlar TCMB beklentilerini değerlendirdi
24 Nisan 2018 - 09:45 borsagundem.com

Uzmanlar, Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü toplantısına ilişkin beklentilerini değerlendirdi

Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 25 Nisan toplantısına ilişkin beklentilerini değerlendirdi.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, politika yapıcıların gerekli olması durumunda Çarşamba günü borçlanma maliyetlerini artırabileceğini belirtmişti

Buna karşın opsiyon traderlarının TL beklentisi, ruble dışında gelişen piyasa paralarının tamamından daha fazla aşağı yönlü olmayı sürdürüyor.

TCMB'nin fonlamanın tamamını gerçekleştirdiği geç likidite penceresi (GLP) faizi yüzde 12.75 seviyesinde bulunuyor.

Nomura International Plc

Londra'da Nomura International stratejisti Henrik Gullberg'e göre Merkez Bankası'nın Haziran seçimlerine giderken Türk Lirası'nın istikrarını korumak için para politikasında daha fazla sıkılaştırmaya gitme ihtimali giderek artıyor.

Rabobank

Rabobank gelişen piyasalar Döviz stratejisti Piotr Matys'in kaleme aldığı küresel ekonomi ve piyasalar raporunda dolar/TL'de son dönemde görülen geri çekilme ve TCMB değerlendirmesi yer aldı.

Erken seçim kararından kaynaklanan piyasa iyimserliğinin, dolar/TL'de kısa vadeli bir geri çekilmeyi tetiklediği ifade edilen raporda Merkez Bankası'nın lirayı desteklemek için para politikasında yeterli miktarda sıkılaştırma sağlayıp sağlamayacağının önemli bir soru olmayı sürdürdüğü belirtildi.

Kurum raporunda, GLP faizinde en az 100 baz puanlık artırıma gidilmesi gerektiğinin altı çizildi.

BARCLAYS

Barclays, TCMB'nin 25 Nisan Çarşamba günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında Geç Likitide Penceresi faiz oranını artırmasını  bekliyor.

Faiz artırımının büyüklüğünün toplantı sırasındaki USD/TRY  paritesine bağlı olacağını savunan Barclays, şu an için 100 baz puanlık  bir artırım beklediklerini vurguladı. 24 Haziran'da erken seçime gidilmesi kararının siyasetçilerde daha istikrarlı bir TL arzusunu  artırdığını öne süren Barclays, bunun faiz artırımı beklentisini  güçlendirdiğini ifade etti.
Barclays, piyasanın hali hazırda 40 baz puan gibi bir faiz artırımını  fiyatladığını, 100 baz puanlık bir artırımım piyasaya güçlü bir  sinyal vereceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)