E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUyum Gıda satma hakkı---

Uyum Gıda satma hakkı

Uyum Gıda satma hakkı
02 Haziran 2016 - 17:13 borsagundem.com

Uyum Gıda satma hakkı ile ilgili açıklama yaptı

Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.tarafından KAP'a yapılan açıklamada satma hakkı işlemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği (Tebliğ) çerçevesinde kullandırılacak satma hakkı işlemleri için Şirketimiz ile Tera Menkul Değerler A.Ş. arasında aracılık sözleşmesi ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. arasında değerleme hizmetleri almak üzere sözleşme imzalanmıştır.

02.05.2016 günü Şirketimize ulaşan ilk satma hakkı kullanım talebini takiben, Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan ve 02.06.2016 tarihinde Şirketimize iletilen Değerleme Raporunda Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin 1 TL nominal bedelli pay bedeli 3,64. TL olarak belirlenmiştir. Tebliğ'in 7. Maddesi uyarınca bedelinin tespitine ilişkin olarak hazırlanan değerleme raporunun satma hakkı bedelini gösteren özet kısmıı ektedir.

Tebliğ'e göre, satma hakkının kullanımına ilişkin olarak adil bedelin belirlenmesinde esas alınacak bedeller;

1) Makro Market A.Ş. tarafından pay alımının gerçekleştirildiği 27.04.2016 tarihinden önceki otuz gün içinde Borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması : 3,8971 TL
2) 27.04.2016 tarihinden önceki son altı ay içinde Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması: 3,4195 TL
3) 27.04.2016 tarihinden önceki son bir yıl içinde Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması: 3,4290 TL
4) 27.04.2016 tarihinden önceki son beş yıl içinde Borsa'da oluşan ağırlıklı ortalama fiyatlarının ortalaması: 2,5562 TL
5) Hazırlanacak Değerleme Raporunda belirlenen fiyat.: 3,64 TL

olup, satma hakkının kullanımına ilişkin adil bedel, bu beş fiyatın içinde en yüksek bedel olan 3,8971 TL olarak belirlenmiştir.

- Bu doğrultuda, satma hakkını kullanmak isteyen pay sahiplerinin en geç 28.07.2016 tarihi saat 17:00'ye kadar; açıklamanın ekinde yer alan (ayrıca www.uyum.com / Yatırımcı İlişkileri / Duyurular& Sunumlar menüsünden ve Tera Menkul Değerler A.Ş.'nin internet sitesinden indirilebilecek) formu eksiksiz doldurup imzalayarak kendi aracı kurumları vasıtasıyla Tera Menkul Değerler A.Ş.'ne teslim etmeleri,
- Sahip oldukları payları ekte yer alan formda belirtilen Tera Menkul Değerler A.Ş.'nin bu amaca tahsis edilmiş ilgili kıymet hesabına  Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) aracılığı ile virmanlamaları gerekmektedir.

Satma hakkını kullanabilmesi için ilgili pay sahibinin başvuru tarihi itibarıyla Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri A.Ş.'de sahip olduğu haklarını grup ayrımına bakmaksızın sahip oldukları payların tamamı için kullanmaları gerekmektedir. Talepte bulunulan payların virmanlanmaması veya kısmen virmanlanması halinde talep iptal edilerek işleme konulmayacak ve kısmen virmanlanan paylar satan ortakların ın aracı kurumlarına iade edilecektir. Satışa konu paylar üzerinde haciz, rehin, tedbir ve sair kısıtlama bulunmamalıdır.

Satma hakkının kullanımının bitiş tarihi olan en geç 28.07.2016 saat 17:00'ye kadar söz konusu formun Tera Menkul Değerler A.Ş.'ne teslim edilmiş ve virman işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvurular 28.07.2016 tarihine kadar her iş günü Türkiye saati ile saat 17:00'a kadar kabul edilecektir. Saat 17:00'den sonra alınan başvurular, ertesi iş günü işleme alınacaktır. Başvurunun uygun görülmesi halinde, satılan payların bedel ödemeleri şu prosedür dahilinde olacaktır: Yatırımcıların satma hakkını kullandıkları UYUM paylarını talep formunu en geç 3 iş günü içinde Uyum/Aracı kurum hakim ortağa talepleri bildirir. Hakim ortak en geç 3 iş günü içinde pay bedellerini aracı kurum/ ortaklık hesabına yatırır. En geç 2. iş günü pay bedelleri ortaklık/ aracı kurum tarafından yatırımcılara ödenir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)