E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUtopya Turizm otelini kiralıyor, ayrılma hakkı doğuyor---

Utopya Turizm otelini kiralıyor, ayrılma hakkı doğuyor

Utopya Turizm otelini kiralıyor, ayrılma hakkı doğuyor
16 Kasım 2018 - 13:14 borsagundem.com

Utopya Turizm, Utopia World Hotel'in kiralanması için karar aldı

Utopya Turizm mali yapısını güçlendirmek için harekete geçti. Şirket yönetim kurulu Utopia World Hotel'in satışı, kiralanması ya da yeni bir ortak alınmasına ilişkin karar aldı.

Bu kapsamda ATG Anex Tourism Group şirketi ile Utopia World Hotel'in 5 yıl süre ile kiralanması ya da kira süresi içerisinde kiralayan firmaya satılabilmesi amacıyla "Satın alma opsiyonlu kiralama sözleşmesi" görüşmelerine başlandı.

Gerek görülmesi halinde Utopia World Hotel‘in "bölünme yoluyla" ayrı bir şirket haline getirilmesi de kararlaştırıldı.

Ayrıca yönetim kurulu, önemli nitelikte işlem sayılan bu kararın daha sonra yapılacak bir genel kurul toplantısında görüşülerek pay sahiplerinin onayına sunulmasına, oylama sonucu aleyhte oy kullanan pay sahiplerine ayrılma hakkı verilmesine, ayrılma hakkı fiyatının tespitinde, açıklanması ertelenen  01.08.2018 tarihli konuya ilişkin yönetim kurulu kararından önceki 30 gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan her bir pay için 3.163 liranın dikkate alınması kararı da aldı.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Şirket Yönetim Kurulumuz 01.08.2018 Tarihinde şirket merkezinde toplanarak aşağıda belirtilen kararı almıştır. Kararın içinde ayrıntılı olarak belirtilen sebeplerden dolayı bu kararın kamuoyuna açıklanması SPK Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 2. Bölüm Madde 6 uyarınca ertelenmiştir.

Şirket Yönetim Kurulu, şirketimize ait Utopia World Hotel' in satışı, kiralanması veya yeni bir ortak alınması, şirket hisselerinin tamamının satışını da içeren farklı alternatiflerin değerlendirilebilmesi suretiyle şirketimize sermaye aktarılması gündemiyle şirket merkezinde toplanmıştır.

Bu süreçte olası potansiyel alıcılar ile görüşülebilmesi ve ATG Anex Tourism Group yetkililerinin gerekli incelemeleri yapabilmesi için gizlilik sözleşmesi imzalanması konusunda Ayşe Gül Karaca ve Nejat Recai Dursun' a yetki verilmesi, gerekmesi halinde Utopia World Hotel ‘ in "bölünme yoluyla" ayrı bir şirket haline getirilmesi kararlaştırılmıştır. 2018 Turizm sezonunun en hareketli dönemlerini yaşadığımız bu günlerde yapılacak böyle bir açıklamanın şirket personeli üzerinde motivasyon bozukluğuna sebep olacağı ve şirketimizin meşru çıkarlarını zedeleyeceği gerekçesiyle ve ayrıca bu sürecin gerçekleşmemesi durumunda şirketimizin halka açık hissedarları üzerinde beklenti yaratarak, hissedarlarımızın yanıltılabileceği de düşünülerek bu bilgilerin Yönetim Kurulunca gizli tutulmasına ve kamuoyuna yapılacak açıklamanın ertelenmesine, ertelemeye ilişkin süreç ortadan kalktığında ivedilikle açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir. Süreç içerisinde yapılması muhtemel her türlü sözleşmenin yada görüşmenin karşı taraflarca da gizliliğinin sağlanması için gerekli önlemler alınacaktır. Sermaye Piyasası tebliğleri gereğince Önemli Nitelikte işlem sayılan bu karar sonucu, işlemin gerçekleşmesi halinde pay sahiplerine ayrılma hakkı verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Şirket yönetim kurulu, şirket merkezinde toplanarak  ATG Anex Tourism Group şirketi ile, şirketimize ait Utopia World Hotel' in 5 yıl süre ile kiralanması ya da kira  süresi içerisinde anılan firmaya satılabilmesi amacıyla "Satın alma opsiyonlu kiralama sözleşmesi" görüşmelerine başlanılmasına karar verilmiştir. Sermaye Piyasası tebliğleri gereğince Önemli Nitelikte işlem sayılan bu kararın daha sonra yapılacak bir Genel Kurul toplantısında görüşülerek pay sahiplerinin onayına sunulmasına, oylama sonucu aleyhte oy kullanan pay sahiplerine ayrılma hakkı verilmesine, ayrılma hakkı fiyatının tespitinde,  açıklanması ertelenen  01.08.2018  tarihli konuya ilişkin Yönetim Kurulu kararından önceki 30 gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan her bir pay için 3,163 (ÜçLiraYüzAltmışÜçKuruş) TL'nin dikkate alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)