E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUsta isimden borsa ve dolar için kritik uyarılar---

Usta isimden borsa ve dolar için kritik uyarılar

Usta isimden borsa ve dolar için kritik uyarılar
14 Ekim 2018 - 09:22 borsagundem.com

Rahip Brunson davası da bitti, şimdi piyasalarda yeni bir hafta başlıyor… Borsa İstanbul ve dolarda beklentiler neler? İşte o yanıtlar…

BİST’TE ÇOK KRİTİK BÖLGE

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100

Geçtiğimiz hafta yurtdışı piyasalardaki sert dalgalar ve rahip Brunson davasına yönelik beklentiler Borsa İstanbul’da bankalar öncülüğünde dalgalı bir seyir yaşanmasına neden oldu. Hafta içinde 93.389 ile 97.168 arasında dalgalan BIST 100 haftayı 1.173 puanlık yükselişle 96.657 puandan tamamladı. Geçtiğimiz hafta dalgalanılan bu alanın oluşturduğu konsolidasyon bölgesi bu hafta kritik olacak. 97 bin üzerindeki kapanışlar bu hafta 100 bin ve üzerindeki rakamları yeniden gündeme getirecektir. Orta vadede 93 bin ise izleyeceğimiz en önemli destek konumunda. 93 bin altında teknik görünüm önemli ölçüde bozulacak ve geçtiğimiz aylarda gördüğümüz dipler yeniden gündeme gelecektir. Bu nedenle mevcut pozisyonlarda ve 93 bine kadar olacak geri çekilmelerde yapılacak alımlarda bu seviyenin altında makul bir stop loss seviyesi bulundurmak faydalı olabilir.

DOLAR / TL

Rahip Brunson davasının etkisi ile Cuma günü 5,83’e kadar gerileyen Dolar/TL, yurtiçi piyasaların kapanış saatini baz aldığımızda haftanın kapanışını 5,90’ın birkaç kuruş üzerinde gerçekleştirmiş oldu. Bu hafta 5,90 referans noktamız olacak. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlar aşağı yönlü potansiyeli önemli ölçüde azaltacaktır. Bu nedenle bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece temkinli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. 5,90 altında kapanışların teyit edilmesi durumunda ise aşağı yönlü hareket hız kazanabilir ve 5,70’e kadar hızlı bir hareket görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ilk direncin 6,00 seviyesinde bulunduğu Dolar/TL’de bu seviyenin üzerinde 6,07 en kritik noktalardan biri olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)