E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜrdün ve Suriye sınırı bugün açılıyor---

Ürdün ve Suriye sınırı bugün açılıyor

Ürdün ve Suriye sınırı bugün açılıyor
15 Ekim 2018 - 10:32 borsagundem.com

2015 yılından bu yana kapalı bulunan Ürdün ve Suriye sınırı açılıyor

Ürdün ve Suriye, üç yıldır kapalı olan ortak bir sınır kapısını bugün açacaklarını açıkladılar ancak normal geçişler hemen başlamayacak.
Suriye devlet ajansı Sana, Dışişleri Bakanı Velid el Muallem'in, Şam'ı ziyaret eden Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi ile Irak sınırının açılması konusunu görüştüğünü ve iki bakanın anlaşmaya vardıklarını duyurdu.
Suriye hükümet güçleri, güneybatıdaki Ürdün sınırında bulunan Nassib kapısını Temmuz ayında Rus askeri desteğiyle haftalar süren çatışmalardan sonra isyancılardan geri almıştı. Nassib kapısının 2015 yılında kapanması, Türkiye'den Körfez bölgesine giden başlıca kara yolunu keserek transit mal geçişini önemli ölçüde engellemişti.
Yılda milyarlarca dolar değerinde ticari sevkiyatın yapıldığı bu yol aynı zamanda Lübnan'ı da Körfez bölgesine bağlıyor.
Nassib kapısı kapandıktan sonra Suriye'nin açık kalan tek kapısı Lübnan sınırındaydı. Bu kapı Lübnan'ın tek kara sınır geçişi.
Suriye'nin Türkiye ile sınır kapıları ise hâlâ kapalı. Bu kapılar sadece isyancıların elindeki topraklara geçiş veriyor. Kapıda bugün resmi açılış yapılacak ancak normal trafik hemen başlamayacak. Suriye İçişleri Bakanı Muhammed el Şaar, kapının bağlandığı karayollarının onarımda olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)