E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜNLÜ & Co, New York’ta faaliyete başladı---

ÜNLÜ & Co, New York’ta faaliyete başladı

ÜNLÜ & Co, New York’ta faaliyete başladı
30 Eylül 2016 - 11:45 borsagundem.com

20’nci yılını kutlayan ÜNLÜ & Co, küreselleşme yolunda önemli bir adımı ABD’de attı. New York’ta Aracı Kurum lisansı alarak faaliyete başlayan Ünlü Co'nun sıradaki hedefi İran ve Mısır

Türkiye’de çağdaş anlamda yatırım bankacılığının henüz gelişmediği 1996 yılında küçük bir danışmanlık şirketi olarak yola çıkan ÜNLÜ & Co, 20 yıllık sürede örnek bir girişimcilik başarısıyla; yatırım bankacılığı, şirket alım satımları, portföy ve varlık yönetimi alanlarında birçok ilke imza attı. Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu haline gelen ÜNLÜ & Co, önümüzdeki dönemde yurt içi büyümenin yanı sıra yurt dışı açılımlarına da ağırlık verecek. Bu vizyonla hareket eden ÜNLÜ & Co, dünyanın en önemli finans merkezi olarak görülen New York’ta Aracı Kurum lisansı alarak faaliyetlere başladığını açıkladı. ÜNLÜ & Co, aldığı lisansla ABD’de yatırım bankacılığı faaliyetinde bulunan tek Türk finans grubu oldu.

20’inci yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mahmut L. Ünlü,dünya finansının kalbinin attığı merkezlerde yatırım yapmayı hedeflediklerini , bu anlamda ABD’de aldıkları Aracı Kurum lisansının ÜNLÜ & Co’nun küreselleşmesi yolunda çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Ünlü, “Aldığımız aracı kurum lisansı ile ABD’de yerleşik ve gelişmekte olan ülkelere yatırım yapan fonlara hizmet vermeyi hedefliyoruz. Böylece ABD’den Borsa İstanbul’a daha fazla fon girişini sağlamada önemli rol oynayacağız” dedi.

“20 yılda birçok ilke imza attık”

Gerçek bir girişimcilik başarısı olan ÜNLÜ & Co, 20 yıllık süreçte Türkiye’de yatırım bankacılığının gelişmesine, sektörün büyümesine, piyasanın yeni ürünlerle tanışmasına ve pek çok yeni alanın oluşmasına öncülük etti. Türkiye’de çağdaş anlamda yatırım bankacılığının henüz gelişmediği 1996 yılında küçük bir danışmanlık şirketi olarak yola çıktıklarını hatırlatan Mahmut L. Ünlü,müşterilerinin taleplerini kaliteli finansal hizmet ve çözümlerle karşılama, kurumsal geleceklerini inşa etme sürecinde özgün danışmanlık hizmetleri sunma anlayışı ile 20 yılda birçok ilke imza attıklarının altını çizdi. Bugün Türkiye piyasasındaki liderliklerini, bölgenin en büyük yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olma hedefi ile birleştirdikleri ni belirten Ünlü, “ÜNLÜ & Co kurulduğu 1996 yılından bu yana yaptığı çalışmalar ve yeni atılımlarla sürekli yükselen bir grafik çizmiştir. Bugün alanlarında uzman 355 çalışan ile yatırımcılara profesyonel hizmet ve özgün çözümlerle destek olmaya ve Türk ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde hedef liderlik

20 yıllık deneyimi ile önümüzdeki dönemde Türkiye’deki etkinliğini daha da artırmanın yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ne açılmayı planlayan ÜNLÜ & Co, 10 yılda bu bölgede yatırım bankacılığında liderliği hedefliyor. Bölgede organik veya inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirecekl eri bilgisini veren ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mahmut L. Ünlü,“Bu kapsamda ilk adımı İran’la atacağız. Hatta SPK’dan aldığımız izinle İran’a yatırım yapacak Bölgesel Fırsatlar fonumuzu kurduk. Yine bu ülkede şirket alım satımları danışmanlığı yapıyoruz. Bunların yanı sıra İran’da aracılık yapmak için bir aracı kurum satınalma görüşmelerimiz bütün hızıyla sürüyor. Büyük bir ekonomik potansiyele sahip olan İran’da yapacağımız yatırımla İran ekonomisinin sunduğu fırsatları Türk yatırımcıların değerlendirebilm esine olanak sağlayacağız” dedi.

ABD’de aracılık lisansı olan tek Türk finans grubu

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde yatırım bankacılığında liderlik hedeflediklerini vurgulayan Ünlü, “20 yılda Türkiye’nin etkin, öncü yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu haline gelen ÜNLÜ & Co olarak, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin lider yatırım bankası olma hedefimiz doğrultusunda dünya finans merkezlerinde de var olma stratejisi ile ilerleyeceğiz. Bu stratejimiz kapsamında önemli bir adım atarak dünyanın en önemli finans merkezi durumunda olan New York’ta Aracı Kurum lisansı alarak faaliyetlere başladık. Bu lisans ile Amerika kıtasındaki yerleşik fonların Türkiye’ye yönlendirilmesin de önemli bir rol üstleneceğimize inanıyoruz. Öncelikle Borsa İstanbul’a ABD’den daha fazla fon girişi sağlamayı hedefliyoruz. Dolayısıyla ilk etaptaABD’de yerleşik gelişmekte olan ülkelere yatırım yapan tüm fonlara hizmet vermeyi planlıyoruz. ABD’li yatırımcılara ülkenin finans merkezi New York’tan hizmet sunarak yerinde ve saat farkından etkilenmeyecek şekilde hizmet vermek büyük önem teşkil ediyor” diye konuştu.

ÜNLÜ & Co’nun, Türkiye’ye yatırım yapan uluslararası fonların merkezlerinden biri olan New York’ta aldığı Aracı Kurum lisansı, küreselleşme yolunda önemli bir adım olmanın yanında ABD’de aracılık lisansı olan tek Türk finans grubu olması itibariyle de ayrı bir önem taşıyor. Ayrıca, Malezya ve Singapur’da ÜNLÜ & Co’nun temsilcilik anlaşmaları bulunduğunu da hatırlatan Ünlü,önümüzdeki dönemde dünyanın en önemli finans merkezi olan Londra’da da aktif rol alacaklarını sözlerine ekledi.

ÜNLÜ & Co’da nitelikli yatırımcılara “nitelikli” danışmanlık

Bugüne kadar kurumsal yatırımcılara; finansman danışmanlığından , sermaye piyasalarına, borç sermaye piyasaları ve danışmanlığından girişim sermayesi danışmanlığına, kurumsal hisse senedi satışlarından tahsili gecikmiş alacaklar yönetimi ve portföy yönetimine kadar geniş bir yelpazede finansal çözümler ve yatırım bankacılığı hizmetleri sunan ÜNLÜ & Co, bu deneyimiyle önümüzdeki dönemde nitelikli ve profesyonel bireysel yatırımcılara da yatırım danışmanlığı ve aracılık hizmetleri sunmayı hedefliyor. ÜNLÜ & Co, kısaca FABS olarak tanımlanan Finansal Danışmanlık ve Aracılık Hizmetleri (Finansal Advisory and Brokerage Services) ile gerek bireysel çözümleri gerekse geniş fon yelpazesinin sağladığı olanaklarla nitelikli yatırımcılara katma değer yaratmayı planlıyor.

Türkiye’de nitelikli ve profesyonel yatırımcı tabanının büyüdüğüne ve bu kesimin alanında uzmanlığa sahip deneyimli danışmanlığı ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mahmut L. Ünlü, “Kurumsal alanda 20 yılda elde ettiğimiz deneyim ve uzmanlıkla önümüzdeki dönemde nitelikli yatırımcıların varlık değerlerini artıracak finansal çözümler geliştireceğiz. Yatırım bankacılığında uzman ve deneyimli bir ekip oluşturarak nitelikli bireysel yatırımcılara bire bir yatırım bankacılığı danışmanlığı vereceğiz. Türkiye’de bugüne kadar yapılan ve özel bankacılık olarak tanımlanan çözümlerle daha çok hayatı kolaylaştıran hizmetlere odaklanıldı. Biz ise kişiye özel finansal enstrümanlar tasarlıyoruz. Yatırımcılarımız a; bankaların kredi ve mevduat olanakları dışında, sermaye piyasalarını içine alan piyasalarda ‘değer arttıran bir yatırım danışmanlığı’ ve ‘nitelikli bir aracılık servisi’ taahhüt ediyoruz. Çok geniş bir yatırımcı kitlesi yerine bin civarında nitelikli yatırımcıya, kişiye özel hizmet üreterek bu taahhüdümüzü gerçekleştireceğ imize inanıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)