E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiUnicredit'ten TCMB için faiz artışı beklentisi---

Unicredit'ten TCMB için faiz artışı beklentisi

Unicredit'ten TCMB için faiz artışı beklentisi
06 Haziran 2018 - 11:24 borsagundem.com

Unicredit, Merkez Bankası toplantısı ve yaklaşan seçimlerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı

Yapı Kredi'nin ortağı UniCredit, TCMB’nin 1 haftalık repo ile birlikte faiz koridorunda 50 baz puan artış yapmasının mümkün olduğunu belirtti.

UniCredit Ekonomisti Dan Bucsa ve Danışman Lubomir Mitov yayınladıkları raporda TCMB Başkanı Murat Çetinkaya ve Cumhurbaşkanı BaşdanışmanıCemil Ertem’in faiz artış beklentilerini artırdığını, 7 Haziran’da TCMB’nin pas geçmesi durumunda liranın yeniden zayıflayabileceğini belirtti.

Raporda, "Gevşek maliye politikası büyümeyi ciddi oranda artırmayacak gibi gözüküyor ancak lira, faizler ve TL mevduatlara baskıyı artırabilir." ifadeleri kullanıldı.

UniCredit en olası seçim senaryosu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması ancak Meclis’te Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu kaybetmesini gösterdi. 

Söz konusu senaryolara ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı: "İkinci en olası senaryo hem Erdoğan hem de AKP’nin seçimi kazanması. En düşük ihtimal muhalefetin iki seçimi de kazanması. Piyasalar için ideal siyasi senaryo yok. Piyasalar birinci ve üçüncü senaryoyu pozitif olarak algılayabilse de üç senaryo da reformların uygulanacağını garanti etmiyor."

Banka, makroekonomik düzeltmeleri geciktirme ve IMF ile bir anlaşma yapmamanın makroekonomik dengesizlikleri artıracağı için sert inişe yol açabileceğini de belirtti.

Bankaların da değerlendirildiği raporda, "Kredi genişlemesi ikinci çeyrekte eksiye döndü. Yüksek borçlanma maliyeti sebebiyle ekside kalacak" denildi.

Banka Türkiye’deki büyüme modelinin kredilere bağımlı olduğunu belirterek "Yavaş kredi büyümesi ekonomik büyümenin 2018-19’da yüzde 4 altına gerilemesiyle sonuçlanabilir" dedi.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie06 Haziran 2018 12:54

    1 milyon TL faizde bir ayda net 13bin TL getiriyor. Hala asgari ücrete çalışanlar var. Üzülüyorum onlar için. Arada yakalayıp onları seviyorum ve ekmek veriyorum. Ekmek bulamazlarsa pasta veriyorum.

  • tam traji komik06 Haziran 2018 15:50

    okie altın al dostum aylık %1,1 kazancağına günlük %1 kazan dostum enflasyona eritme parayı geçen sene 7 kilo altın alsaydın bu sene 1,4 milyon faizle bir yılda taş çatlasa 150 bin kazanırsın 250 bin boşa gidiyor bide gram 300 derse of paraya bak !!