E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiUniCredit'ten Merkez'e faiz sinyali---

UniCredit'ten Merkez'e faiz sinyali

UniCredit'ten Merkez'e faiz sinyali
19 Nisan 2018 - 08:32 borsagundem.com

UniCredit'e göre Türk Lirası'ndaki volatilite güçlü faiz artırımının sinyalini veriyor

UniCredit'e göre tarihi verilere bakılacak olursa Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) güçlü bir faiz artırımına hazırlanıyor.

Kuruma göre TCMB, TL'nin beklenen volatilitesinin gelişen piyasa benzerlerine göre primli işlem görmeye başladığı zamanlarda güçlü bir yanıt veriyor.

Söz konusu makas geçtiğimiz hafta 1.40 volatilite puanına ulaştı; bu seviye geçtiğimiz dönemde para otoritesinin hamle yapması için yeterli olmuştu.

Londra'da UniCredit stratejisti Kiran Kowshik, kaleme aldığı bir araştırma notunda faiz artırımı ve Türk Lirası'nda bir mikltar rahatlama ihtimalinin arttığını belirtiyor.

TCMB, 2014 yılında liradaki dalgalanma oranı ve en volatil benzeri arasındaki fark (UniCredit'in tablosun göre) 2.8 puan ile zirve gördüğünde ortalama fonlama oranını yaklaşık 300 baz puan artırmıştı. 2017 başındaki 6 puanlık fark ise 400 baz puanın üzerinde sıkılaştırmayla sonuçlandı.

Merkez Bankası, 25 Nisan'da toplanacak ve spekülasyon, geniş cari açk verisi ve çift haneli enflasyon baskısı altında bulunan TL varlıklar için dayanak olacağı yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie19 Nisan 2018 12:27

    Merkez bankası umarım faiz arttırır da ucuzdan dolarları toparlarız yabancı yatırımcı olarak.

  • iso19 Nisan 2018 11:16

    TCMB tayyip'den korkusuna piyasanın cok gerisinden geliyor. Biraz proaktif davranıyor olsalar şu an aynı faiz oranı ile kur çok daha aşağıda olurdu. Piyasada "nasılsa bunlar fazla faiz arttıramaz" algısı yerleşti bi kere... O yüzden sağlam bir faiz artışı gelmediği sürece kur yükselişinin önüne geçmek zor. Hele ki ülke bu şartlar altındayken

  • alper yılmaz atilla19 Nisan 2018 11:03

    Merkez bankası faiz artırmazsa yükselen döviz kurunun getireceği maliyet çok daha ağır olur, bunun için reisin merkez bankasına karışmaması gerek.Dolar ve Euro gerçek değerlerinin çok üstünde olduğınu düşünüyorum. Ekonomi kurallarla işlemeli.

  • alp19 Nisan 2018 10:26

    Faiz artmamali.

  • Bengin19 Nisan 2018 08:57

    Mb faiz artırırsa Reis in arkasından mı yoksa önünden mi iş çevirmiş olacak.