E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporÜmit Özat'tan 'U' dönüşü---

Ümit Özat'tan 'U' dönüşü

Ümit Özat'tan 'U' dönüşü
25 Ekim 2014 - 02:03 borsagundem.com

"Ben ekibimde asla kadın çalıştırmam' diyen Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kadın antrenör Duygu Erdoğan'ı transfer etti

Teknik direktörlüğünü Ümit Özat'ın yaptığı PTT 1. Lig takımlarından Elazığspor, çok ilginç bir transfere imza attı. Bordo beyazlı kulüp daha önce 'kadınlar futboldan erkekler kadar anlamaz' diyen Ümit Özat'ın yardımcılığına, kadın antrenör Duygu Erdoğan'ı getirdi. Teklifin Ümit Özat'tan geldiği söyleyen Duygu Erdoğan, bir Elazığlı olarak Elazığspor'da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

"FUTBOLA KÜÇÜK YAŞLARDA BAŞLADIM"

Futbola olan merakının çok küçük yaşlarda başladığını,  akranları kızlara yönelik oyunları oynarken erkek çocuklarla sokakta futbol oynamanın daha çok ilgisini çektiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:
"Futbol oynamak belki temposundan, belki içerisindeki heyecandan, yenme yenilme kaygısı ile birlikte olabilme, birlikte sevinebilme gibi kavramlarının beni futbola çektiğini düşünüyorum. Tabii ki yetenekli olmanız gerekiyor. Erkeklerin oynadığı bir ortamda, sokakta futbol oynuyorsunuz. Yetenekli değilseniz zaten onlar tarafından kabul edilmiyorsunuz. Bu şekilde futbola başladım."
      


"OKUL TAKIMLARINDA KAPTANLIK YAPTIM"

Spora olan ilgisinden dolayı İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandığını dile getiren Erdoğan, mezun olana kadar okul takımlarında kaptanlık yaptığını, daha sonra Marmara Üniversitesi Spor Kulübü'nde ve ardından Maltepe Yalıspor'da top koşturduğunu kaydetti.
      
BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'DA DA ÇALIŞTI

Erdoğan, Türkiye'de bayan futbolunun belli bir seviyede kalmasından ve ileriyi görememesinden dolayı spor kariyerine antrenör olarak devam etmeye karar verdiğini söyledi.
2008 yılında Beşiktaş Kulübü'nde stajla başladığı  antrenörlük yaşamına kulübün alt yapısında, U17 ve A2 takımlarında yardımcı antrenör olarak devam ettiğini belirten Erdoğan, Beşiktaş'la geçen 2 yılın ardından Galatasaray Kulübü'nde de antrenörlük yapma fırsatı yakaladığını kaydetti.
      
TERİM'İN EKİBİNDE ÇALIŞTI        

Galatasaray'ın şampiyon olduğu 2012-2013 sezonunda milli takım antrenörü Fatih Terim ile A takımda yer aldığını aktaran  Erdoğan, yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı sarı kırmızılı kulüple yollarını ayırmak zorunda kaldığını ifade etti.
      
"ÜMİT HOCADAN ÇOK DESTEK GÖRDÜM"

Erdoğan, kendisine verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istediğini ifade ederek, "Konuşan insanlardan çok bir şeylere sahip çıkan insanları seviyorum. Yani, Ümit Hoca bir anlamda kadınlara destek oldu. Kadın futbolunun gelişimine bana destek vererek, vesile oldu. Çünkü bilgili ve tecrübeli antrenörlere çok ihtiyacımız var" dedi.

ÜMİT ÖZAT "BEN EKİBİMDE KADIN ÇALIŞTIRMAM" DEMİŞTİ

Habertürk TV'de katıldığı bir programda spiker Simge Fıstıkoğlu ile 'kadınlar futboldan anlar mı anlamaz mı' konusunda sert bir tartışma yaşayan ve stüdyoyu terkeden Ümit Özat, daha sonra Beyaz TV'de, "Ben ekibimde bir kadın çalıştırmam" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)