E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUlusoy: Dünyadaki sıkıntılar turizmin gücü ile aşılır---

Ulusoy: Dünyadaki sıkıntılar turizmin gücü ile aşılır

Ulusoy: Dünyadaki sıkıntılar turizmin gücü ile aşılır
29 Ekim 2016 - 05:48 borsagundem.com

Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin genel kurulunda onur konuğu olan TURSAB Başkanı Ulusoy, "Teröre karşı barış pasaportunu taşıyan turizm sektörü sizler sayesinde gelişecek ve büyüyecek" dedi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, 9 bin 300 üyesi olan Alman Seyahat Acentaları Birliği’nin (DRV) genel kurulunda bir konuşma yaptı. İlk kez yabancı bir ülkenin Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı, DRV’nin genel kurulunda açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Türkiye turizmin zor bir dönemden geçtiği günlerde Türkiye’ye turist getiren Alman acentelere Türk turizmin önde gelen isimlerinden Başaran Ulusoy’un hitap etmesi olumlu karşılandı. Ulusoy, genel kurula ‘onur konuğu’ olarak davet edildi. 2015’te 5 milyon 580 bin Alman turist Türkiye’ye gelirken, 2016’nın ilk 9 ayında gelen Alman turist sayısı 3 milyon 139 bin olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk 9 ayında ise gelen Alman turist sayısı 4 milyon 414 bin olmuştu. Geçen yıla göre yaşanan düşüşe rağmen Almanya, Türkiye’ye turist gönderen ülkeler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Alman seyahat acenteleri üyelerine genel kurulda hitap eden Başaran Ulusoy yaptığı konuşmada, DRV’nin başkan ve yöneticilerine Türkiye’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Almanların Türkiye’yi Türkler kadar sevdiğine dikkat çeken Ulusoy, Türkiye ve Almanya arasındaki turizm ilişkilerinin bu yıl 40. yılı olduğuna dikkat çekti.

40 YILLIK MÜCADELE

Aslında DRV’nin genel kurulunun bu yıl Kuşadası’nda düzenleneceğini ancak katılım azlığında dolayı 2018’e ertelendiğini belirten Ulusoy, “Aradan geçen 40 yıl boyunca turizm konusunda beraber mücadele ettik. Bu mücadelede Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin payı çok büyük. Almanya, Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke konumunda. Alman vatandaşlarının ve turizm endüstrisinin her şeye rağmen sadık müşteri olduğunu gördük. Dünyada siyasi ve toplumsal sıkıntı var. Ancak biz bu sıkıntıları beraber kenetlenerek ve turizmle aşacağımızı biliyorum. Yaşanan sıkıntıları ancak turizmin gücü ve enerjisi ile aşabiliriz” diye konuştu. Yaptığı konuşmada Türk otellerinin tüm yaşanan sıkıntılara rağmen kalitelerini koruduğuna dikkat çeken Başaran Ulusoy, “Tüm müşteri memnuniyetlerini ölçen internet sitelerinde, yine bu yıl en önde Türk otelleri yer aldı. Otellerimiz kendilerini kanıtladı. Sıra artık Alman dostlarımızda. Bu yıl Türk otellerine misafir olan Alman turistler ülkelerine büyük memnuniyetle döndü” dedi.

‘GELİN YİNE MİSAFİRİMİZ OLUN’ ÇAĞRISI

Turizmdeki sorunların aşılması için hükümetten yakıt desteğini Seyahat Acenteleri Birliği olarak talep ettiklerini ve aldıklarını söyleyen Başaran Ulusoy, “İstanbul’da Alman misafirlerimiz 10 binlerce yıllık tarihin, kültürün güzelliğini, eğlencenin ve mutfağın en güzelini buluyorlar. Bodrum’da Ege’nin mavisini, yeşilini ve güzel mutfağını görüyorlar. Havasındaki o güzel esintisi insanları tarihin derinliklerine uçuruyor. Antalya ise güneşi, genç tesisleri ile ailelere ve çocuklara güvenli tatil yapmak imkânı sunuyor. Gelin yine misafirimiz olun. Teröre karşı barış pasaportunu taşıyan turizm sektörü sizler sayesinde gelişecek ve büyüyecek. Türkiye’nin Almanya’ya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)