E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜlkesini seven patronlar ortaya çıkacak---

Ülkesini seven patronlar ortaya çıkacak

Ülkesini seven patronlar ortaya çıkacak
22 Temmuz 2016 - 08:12 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı ve dün akşam duyurduğu önemli tedbir, halka açık şirketlerin patronlarına ‘mesaj’ gibi…

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor. Bir grup çete üyesinin, tankla, uçakla, silahla kalkıştığı darbe girişimi, milletin iradesi, kuvveti ve cesareti karşısında darmadağın oldu.

Millet, ülke geleceğine karanlık bir perde çekilmesine izin vermedi. Hainlerin siyaseten Türkiye’yi bir kaosa sürükleme planı suya düştü ama ya ekonomi? İşte kalpleri vatan atan, ekonomiye yön veren kadrolar günlerdir Cumhuriyet’in finans krizi yaşamaması adına canla başla çalışıyor.

Sermaye Piyasalarının aktörlerinin hafta sonu gerçekleştirdiği zirveler, önlem paketleri, iktidarın uygulamaları ve güven dolu açıklamalar, haftanın ilk gününden beri meyvesini veriyor. Finansal sistem tıkır tıkır işliyor. Herkesin yüzü gülüyor.     

İlk tedbir geri alım programı
2023 hedefine ulaşma yolunda Türkiye’nin büyük gücü sermaye piyasalarının otoritesi ve önemli aktörü, ülkenin ve milletin refahı için var gücüyle çalışan Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK), elbirliği yapılan bu süreçte çok önemli bir adım geldi.

SPK, piyasaların sağlıklı şekilde işlemesine yönelik iki önemli noktada tedbir aldığını duyurdu. Dün akşam Kurumun resmi internet sitesinde yayınlanan önlemlerin ilki geri alım programı, ikincisi ise açığa satışlara sıkı denetim getirilmesi.

İşte SPK’nın önemli açıklaması
Duyuruda yer alan ifadeler aynen şöyle:

“Ülkemiz sermaye piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmeler Kurulumuz tarafından yakından izlenmekte olup, piyasaların sağlıklı bir şekilde işlemesine yönelik olarak ikinci bir duyurumuza kadar uygulanmak üzere aşağıdaki hususların kamuoyuna duyurulması uygun görülmüştür.

1. Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak yürürlükte bir geri alım programı olmayan halka açık şirketlerimiz, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilecektir.

2. Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak geri alım programı yürüten halka açık şirketlerimiz, özel durum açıklaması yapmak ve yetkili organlarını bilgilendirmek suretiyle herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilecektir. 

Ayrıca, yatırımcılarımızın ve yatırım kuruluşlarımızın açığa satış işlemlerinde mevzuatta öngörülen teminatlandırma ve işlem kurallarına uymaları gerekmekte olup, aksi uygulamaların tespiti halinde işlemleri gerçekleştirenler hakkında yasal işlem yapılacaktır.”

Patronlar için sınav gibi…
Konuya hakim olmanız açısından biraz açmak gerekirse, şirketler özel durum açıklaması yapmak kaydıyla limitsiz geri alım yapabilecekler. Türkiye’nin demokrasisini koruma mücadelesi verdiği şu dönemde SPK’nın aldığı önemli kararlar ülkesini seven patronlar için bir sınav niteliği taşıyor.

Şimdi gözler halka açık şirketlerin sahiplerine, başkanlarına çevrildi.

İkinci bir duyuruya kadar geçerli olacak bu tedbir, patronlar için sınav niteliğinde.

Ülkesini sevenler bir bir ortaya çıkacak
Çünkü, ülkesini başının üstüne koyan patronlar sayesinde ihanet çetesinin düzenlediği kalkışmanın, ekonomi üzerindeki etkisinin sınırlı kalması bekleniyor. 

Bakalım kimler elini taşın altına koyacak ve bu mücadeleye destek verecek? SPK’nın uygulaması ülkesini, devletini seven patronları bir bir ortaya çıkaracak!

Gün Türkiye’ye, Türk ekonomisine sahip çıkma günü…

Geri alım programına katılacak şirketler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kuyas25 Temmuz 2016 19:22

    kuyaş geri alım yapmıyor

  • murat25 Temmuz 2016 14:34

    lio yağ ı batırırken hangi şirketi parlattılar orkide çiçeği gibi

  • tv25 Temmuz 2016 12:54

    birde ülkesini hiç sevmiyenlervar şirketini borsaya açıp halkınparasını hiç edenler ranlonun sahibi ramiz benligibi bunlar bu ülkede kazanıp dışarıda harcayanlar önce bunlar bu vatanı terkeder böyle durumlarda

  • nehir er- mali analist25 Temmuz 2016 10:30

    avrupa ,abd ve diğerleri yaşlanıyor tüketim azalıyor oysa bizim genç nufusumuz ileri doğru güçlü Türkiye mesajı vermekte ve bunu çekemeyenlerin oyunu bozuldu.

  • Muhbir. 25 Temmuz 2016 09:06

    Bmeks geri alım programı açıklayacak. YTD.

  • alp22 Temmuz 2016 18:52

    otokar,tümosan.algyo sıra sizde haydi hisse geri alım programına...hissenize bu zamanda bari sahip çıkınnnn.sevindirin vatandaşııııı. ortaklarınızı.tabi yüksek bedelsiz de çok iyi olur.sayın PATRONLARRRR

  • MUHAMMET ABİ22 Temmuz 2016 16:02

    rodrigo yani borsa kodu : RODRG bu piyasana hiç düşmedi kardeşim patron ülkesini seviyorrrr KİNG SİN BOSSSSSSSSSSSS

  • musa22 Temmuz 2016 14:37

    ne alaka ya. ülkesini en çok seven patron en az vergi kaçıran, çalışanının sigortasını tam yatıran, işçisine hak ettiği maaşını veren patrondur. gerisi sonradan gelir.

  • İlk Önce Devlet Kendi Hissesine Sahip Çıksın22 Temmuz 2016 14:22

    Türk Hava Yolları geri alım yapacaktı güya. 7,5'tan 4,85'e geldi hala bekliyor yönetim.

  • yatırımcı22 Temmuz 2016 13:55

    şirketlerde para yokki hepside borçlu nasıl geri alım yapsınlar şimdi iyice kötüleşti durum böyle seven alsın kriteri çok yanlış

  • emekci22 Temmuz 2016 12:45

    bu kadar iyimsersiniz ya. adamı bitiriyorsunuz

  • varol22 Temmuz 2016 11:44

    borsadan hisse geri alınca mı ülkesini sevdiği belli olacak. borsa çıkar iner önemli olan işçisinin maaşını versin işçi çıkarmasın fabrikalarını çalıştırsın. yatırım yapacağı parayı hisseye yatırınca iyi mi olacak. kendi şahsi paralarıyla alsınlar. patronlardan önce satanlar satmasın. yabancı da satıyorsa da onların hisselerini yüksek fiyattan almasınlar. zaten şirketlerin durumu iyiyse hisseler hızlı bir şekilde geri yükselirler.

  • yatırımcı22 Temmuz 2016 11:32

    sanko koç holdin sabancı holding zorlu holding ve diger büyük holding ve bankalar hissellerine sahip çıksınlar geri alımlarını açıklasınlar. borsaya hareketlilik gelir dış yatırımcı ya ders versinler

  • Bika22 Temmuz 2016 10:54

    Halka açıldığı fiyatın altına düşen şirket hisselerini patron almak zorunda olmalı.

  • yatırımcı22 Temmuz 2016 10:49

    spk acilen açığa satışları yasaklaması lazım

  • ZORLU22 Temmuz 2016 10:29

    Hadi bakalım Sn Zorlu, vatan millet diyordun yerli üretimi destek diyordun, destek sırası sende, görelim bakalım vatana millete destek için hisse alımı yapacak mısın?

  • vatandaş22 Temmuz 2016 09:52

    Birden bi gülme geliyor ki sorma....Yabancı artık yolcu anlaşılan ama elinde kalan sıfır maliyetli son malı da kakalamak istiyor gibi...

  • ENVER22 Temmuz 2016 09:32

    Evet ülkesine şu anda sahip çıkanlar bence en dürüst insanlardır bu topraklarda yaşıyorsak birbirimize sahip çıkmalıyız dik durmalıyız dış düşmanlara karşı

  • PEKİ YA MEDYA?22 Temmuz 2016 09:10

    ÜLKESİNİ SEVEN MEDYAYI DA GÖMEK İSTİYORUZ.. HER GÖRDÜĞÜ OLUMSUZ HABERİN ÜSTÜNE TUZ GÖRMÜŞ GİBİ ATLAYAN, ÜSTELİK BUNU AJİTATİF BAŞLIKLARLA DAHA DA PROVAKATİF BİÇİMDE SUNANLARA,

  • eyyp197822 Temmuz 2016 08:48

    ah be kardeşim yüksek fiyatan borsaya hisse satan patronlarmı hisse alacaklar.tev.tev.tev

  • eyyp197822 Temmuz 2016 08:40

    zorlu vestel beyaz eşya hisse sahip çık