E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri“Ülkesini seven patron” Torbaoğlu konuştu---

“Ülkesini seven patron” Torbaoğlu konuştu

“Ülkesini seven patron” Torbaoğlu konuştu
26 Temmuz 2016 - 12:52 borsagundem.com

AVOD Gıda’nın sahibi Nazım Torbaoğlu, darbe girişimine karşı tepkisini anlattı, SPK’nın ‘geri alım çağrısı’na müthiş destek verdi, çok önemli öneriler söyledi

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM /ÖZELHABER

15 Temmuz gecesi ‘vatan aşkı’yla darbe girişimine karşı koyarken, elinde bayrak İzmir’i “Yaşasın Türkiye, yaşasın demokrasi” diye inleten ünlü iş adamı Nazım Torbaoğlu, “Bu, Türk halkına yapılmış en büyük ihanettir. Bu alçaklığa en ağır cezalar verilmeli. İnşallah böyle günleri bir daha yaşamayız” dedi.

Telefonun bir ucunda ben, diğerinde o… Konuşuyoruz…

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören AVOD Gıda’nın sahibi, ihracatıyla Türk ekonomisinin güçlü ve gurur duyulan isimlerinden Torbaoğlu’nun bu düşüncesini öğrenince…

Hainlerin finansal darbe girişimcilerine karşı SPK’nın oyun bozan ‘geri alım çağrısı’na ilk koşan patronlardan biri olarak, “SPK çok doğru bir adım attı. Bakın biz bu sene AVOD çalışanlarına 13 maaş vereceğiz. Bu fazladan bir maaşla onların AVOD hissesi almalarını sağlayacağız. Böylece sadece ben değil, AVOD’daki arkadaşlarımızda SPK’ya destek verecek”  sözlerini dinleyince…

“Bu uygulama halka açık şirketler arasında yaygınlaşırsa, inanıyorum ki sermaye piyasalarının büyük silahı Türk borsasına da yüzbinlerce yeni yatırımcı kazandırmış oluruz” önerisini duyunca…

İnsan ister istemez “Türkiye her yönüyle kıskanılacak bir ülke…” diyor.

Bu duygunun o kadar ‘çünkü’sü var ki…

Sadece muhteşem tarihi, harika coğrafyası, şapka çıkarılacak kültürel zenginlikleri ve dikkatle izlenen dev ekonomik yatırımlarıyla değil.

Dünyanın ayakta alkışladığı direnişle…

HAKİMİYET MİLLETİNDİR

Güçlüyüz çünkü darbeci çetelere boyun eğmeyen, demokrasisine sahip çıkan milli iradeye sahibiz. 15 Temmuz gecesi, “Hakimiyet Milletindir” sözünün bir tabeladan ibaret olmadığını, FETÖ’cü teröristlere olduğu kadar tüm dünyaya öğrettik.

‘Milli duruş’la Türk siyasetinin gücünü, 15 Temmuz’dan beri, dosta düşmana ezberlettik. İktidarı muhalefeti el ele, geleceğin yenilmez, müreffeh, dünya devi Türkiyesi için birlikte yola çıktık.

Türk ekonomisine yön veren aktörler, bakanları, SPK’sı, BDDK’sı, TBB’siyle omuz omuza  ‘yıkamazsanız’ dayanışması; milyarlık yatırımların sahibi iş adamlarının para pul değil ‘önce vatan’ haykırışı, Cumhuriyet’i yaşatan ‘Büyük Türkiye aşkı’nın katıksız ilanıydı.

EKONOMİK DARBEYE KARŞI DİK DURUŞ

İkinci en önemli direniş ise ekonomik darbeye karşı dik duruşla başladı. Hainler püskürtülürken, pusuya yatan finans darbecileri de ‘göz hapsi’ne alındı.

Uçaklarla, tanklarla ezemedikleri Ay-Yıldız’a yönelik öldürücü ekonomik darbe planları yapan alçaklar grubu, o gece nasıl halkın topyekûn savunmasını hesap edemedilerse, 18 Temmuz sabahı da Türk ekonomisinin silahsız kuvvetleri karşısında çaresiz kaldılar.

Üstelik peşlerine takılan uluslararası işbirlikçilerini sahaya sürmelerine rağmen…

Yıkmak için S&P’nin ‘not indirimi’ silahını kullandılar ancak iş dünyasının devasa tepkisi karşısında şaşırdılar. Sandılar ki herkes susacak, korkacak.

Türkiye’yi borsa üzerinden halka açık şirketlerle çökertmek istediler ama morardılar.  

SPK OYUNU BOZDU, PATRONLAR DESTEK İÇİN KOŞTU

Tuzağı fark eden ve Türkiye’yi  ekonomik kaosa sürüklemek isteyen finansal darbecilere savaş açan SPK, başlattığı kararlı mücadele çerçevesinde Borsa İstanbul’daki şirketlere ‘limitsiz geri alım’ çağrısı yaptı. Hemen anında ekonomik savaşın yürekli işadamlarından da “Evet, biz varız” yanıtını aldı. .

NAZIM TORBAOĞLU’NDAN ÇOK KRİTİK ÖNERİ

İşte Türkiye’yi kaosa süreklemek isteyen hainlere şamar atan patronlardan AVOD Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu, ‘ülkesini seven patronlar’ kervanının ilk isimlerinden biri olarak Borsagundem.com’a yaptığı açıklamada, bugünlerde üzerine ard niyetli hesaplar yapılan Türk ekonomisini kıskaç kelepçelerinden kurtaracak, yabancıya bağımlılığı sonlandıracak müthiş bir öneri sunuyor. Yastık altında ‘uyuyan’ milyarlarca liralık döviz ve altını piyasalara kazandırmanın yolu ona göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağının arasında. “Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla bu servet ekonomiye kazandırılır” diye konuşuyor.

İşte can alıcı sorular, işte AVOD Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu’ndan çok konuşulacak yanıtlar.

“BU TÜRK HALKINA YAPILMIŞ EN BÜYÜK İHANETTİR”

-Bir işadamı olarak 15 Temmuz darbe girişimi için ne söylemek istersiniz?

-İş adamı kimliğimden önce bir Türk vatandaşı olarak bu hain saldırının Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde püskürtülmüş olması hepimizi çok mutlu etti. Bu alçaklığa da en ağır cezaların verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu Türk halkına yapılmış en büyük ihanettir. İnşallah böyle günleri bir daha yaşamayız diye umut ediyorum.

"SPK BURADA ÇOK DOĞRU BİR ADIM ATTI"

 -SPK’nın hisse geri alım çağrısına ilk katılan patronlardan birisiniz. Bu çağrı için ne düşünüyorsunuz?

-SPK bu anlamda çok doğru bir adım attı. Çünkü her ne kadar biz bu silahlı saldırı kısmını bertaraf etmiş olsak da bunun ekonomik anlamda bence artçı saldırıları olacak ki S&P kasıtlı bir açıklama yaptı. Bu işin bir de dış odakları olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla ekonomik anlamda bir savaş devam edecek. Bu çerçevede SPK’nın bu uygulamasının çok doğru olduğunu düşünüyorum.

Bu şirketlerin hisse geri almaları adına bir fırsat veya benzeri bir şey değil bu bir görev bence. Yani tüm şirketler bu çağrıya katılmalı. Biz de bu çağrıya ilk ayak uyduran firmalardan bir tanesiyiz. Hatta şöyle bir uygulama yapıyoruz, biz bu sene çalışanlarımıza 12 ay maaş değil, 13 ay maaş vereceğiz. Bu bir maaşla çalışanlarımız AVOD hisse senedi alacaklar. Hem böylece SPK’nın çağrısına biz şirket çalışanlarımız da destek olmuş alacaklar. Hem belki de piyasalarda bu tarz katılım borsada yaygınlaşırsa, özlemini duyduğumuz binlerce,  yüzbinlerce yeni yatırımcı kazanmış olacak. Bizim 350 çalışanımız var ve 350’si de buna katılıyorlar. Hatta bu yaygınlaşabilirse, milyarlarca dolarlık bir fon yaratılabilir. Ayrıca şirket çalışanları şirketin de ortağı alacağı için, aidiyet duygusunda da bir artış olacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda SPK’nın bu çağrısına hem şirket hem de çalışanlarımız olarak ayak uydurmuş olacağız.

YABANCIYA BAĞIMLILIĞI BİTİRECEK ÖNERİ

 -Türk ekonomisinin ve ihracatının daha çabuk toparlanması adına bir öneriniz var mı?

-Darbe girişiminin hemen arkasından bizim yaşadığımız en büyük problem imaj kaybı, gümrük kapılarının açık mı kapalı mı olacağı, mal üretebilecek miyiz ya da sevkiyat yapabilecek miyiz endişesiydi. Ama bu darbe girişiminden sonraki birkaç gün içinde, bu endişe verici konularda hiç problem olmadığını gördük ve kendi adımıza hiçbir endişemiz kalmadı diyebilirim.

Bakın Türk halkı tarafından, Sayın Cumhurbaşkanımıza güven daha da artmış durumda. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın iki dudağının arasından çıkacak söze çok itibar ediliyor ve inanılıyor. Yastık altında yüz milyarlarca dolarlık döviz ve altın var. Yani böyle bir çağrıyla da bu rakamların çok kolaylıkla ekonomiye kazandırılabileceğini düşünüyorum. Böyle bir çağrı yapılırsa yurt dışına bağımlıyız, yabancı yatırımcıya bağımlıyız durumunu çok rahatlıkla kırabileceğimizi düşünüyorum. Bize kendimizden başka kimseden fayda yok ve çözümü kendi içimizde yaratmalıyız. Dolayısıyla en kısa sürede bu yaralarımızı saracağımızı ve normale döneceğimizi söyleyebilirim.

Ülkesini seven patronlar ortaya çıkacak

 

Hainlerin oyununu SPK bozdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sm26 Ağustos 2022 12:48

    Nazım Torbalıoğlu sen Türk borsasına yatırım yapmış en büyük dolandırıcısın. Çıkıp burada bunları anlatman en çok sana yakışmaz ÜLKESİNE SAHİP ÇIKMAYAN TEK KİŞİ VARSA BİLE SEN GELİRSİN AKLIMA. Burada yapılan oyunlar ortaya çıktı diye boş boş paylaşım yapma. Tüm hissedarların sana nefretini kusar. 2018 de attığın yalan kap haberlerinin açıklamasını yap önce

  • hk27 Temmuz 2016 11:25

    THY hissesi yüzde 7 düşerek 5.57 TL'yi gördü. Pegasus ise yüzde 7.7 düşüşle 13.20 TL'yi gördü. Eee THY'de düştü o da mı sevmiyo ???

  • bankacı26 Temmuz 2016 13:18

    ülkesini sevmeyen hissesine sahip çıkmayan pegasussss 40 liradan 10 liraya düştü daha da düşmek için direniyor.