E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜlker'in onbinlerce gizli formülü var---

Ülker'in onbinlerce gizli formülü var

Ülker'in onbinlerce gizli formülü var
20 Haziran 2014 - 07:17 borsagundem.com

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, ellerinde gıdayla ilgili 11 bin formülün olduğunu söyledi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 1944 yılında bisküvi üretimi ile gıda işine başladıklarını belirterek, “Memleketimizin beslenmesinde 70 yıldır var olduk. Bir manada Türkiye’nin gıda hafızasıyız, gıdayla ilgili 11 bin formülümüz bulunuyor. Bugün gıdada 49 kategoride 300 markayla ilerliyoruz” açıklamasını yaptı. Yıldız Holding şirketlerinden İzmir’deki Örgen Gıda’nın hazır çorba üretim tesisinde basın mensuplarını ağırlayan Ülker, fabrikaların evlerinin mutfağı gibi olduğunu söyledi. Murat Ülker, şunları kaydetti: “Bizim Mutfak’ı evimizdeki mutfaktan ayırmayız. Hepimizin mutfağında ne, nasıl oluyorsa Bizim Mutfak’ta da aynı şekilde üretim yapılıyor. Bizim Mutfak markasının en önemli ürünü çorba. Çünkü Türk sofralarında çorbanın yeri başkadır.Babam Sabri Bey’in de anneme sipariş ettiği çorbalar vardı. Mesela domatesli pirinç çorbası. Bizim evde en gözde çorba yine bir domates çorbası ama bu kez kremalı domates çorbası. Yeni icat bir çorbamız daha var; kabak çorbası. Benim çok sevdiğim bir çorba daha var; Fakaş Çorbası. Bu isim aslında ufak aşın kısaltmasıdır. Aş, Kırım’da mantıya denir, mantı iri yapılır. Eğer küçük yaparsanız çok lezzetli bir çorba olur.”

Ramazan’da 1 günde 830 bin kase çorba

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkan Yardımcısı Mete Buyurgan, Türkiye’de hazır çorba pazarının 184 milyon TL’lik büyüklükte olduğunu belirterek, “Bu yıl Bizim Mutfak Hazır Çorba markasını yüzde 29 büyütmeyi hedefliyoruz. 11 klasik, Köfteli Köy, Yuvalama ve Mantı gibi 8 yöresel çeşidimiz mevcut. Bu yıl Anadolu’da sevilen bir çorba olan Analı Kızlı’yıda ürün çeşitlerimiz arasına ekledik. Klasik çorbalardan Ezogelin, Kremalı Mantar, Kremalı Tavuk ve Domates; yöresel çorbalardan Köfteli Köy ve Yuvalama tüketici tarafından çok talep görüyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 112,00
En Yüksek: 114,40
En Düşük: 111,20
Değişim 0,45 %
FK: 11,34
PD / DD: 2,13
İşlem Hacmi 530.585.364
Toplam Adet: 4.702.628
Ağırlıklı Ort.: 112,91
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)