E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinUkrayna krizi kalkanı vurdu---

Ukrayna krizi kalkanı vurdu

Ukrayna krizi kalkanı vurdu
21 Nisan 2014 - 06:28 borsagundem.com

Kalkanın ithal edildiği Ukrayna’daki siyasi gerginlik nedeniyle kilosunun 5 dolardan 15 dolara yükselmesi tezgâhlara da yansıyor

Kadıköy’deki Deniz Balıkçılık’tan Fuat Birteksöz, kötü bir sezon geçirdiklerini ve beklenenden az balık avlandığını belirterek, “Aşırı ve bilinçsiz avcılık balığın azalmasına neden oldu. Çoğu balık türünü göremedik bile. Şimdi kalkanın vakti. Sakarya Karasu’dan Sinop’a kadar güzel kalkan avı yapılacak. Ama fiyatının yüksek olması bizi olumsuz etkiliyor” dedi.

Milliyet'teki habere göre balık av yasağının başlamasıyla tezgâhlarda halen av sezonundaki balık türleri bulunuyor. Tezgâhlarda stok balıklar revaçta. Son yılların en bereketsiz av sezonunun ardından fiyatlar da çok artmamış durumda.

Ukrayna krizi kalkanı vurdu

Yasaktan birkaç gün önce tutulduğu öğrenilen balıkların piyasaya sürülmesi ve küçük balıkçı teknelerinin yakaladıklarının stoklara eklenmesi fiyatlarda ciddi bir oynama yaratmadı. Somon, çipura ve levrek gibi çiftlik türleri de fiyatların artmasını engelledi.
Balık fiyatlarının 10-15 gün daha değişmeyeceğini belirten balıkçılar, kalkan mevsiminde de avın az olmasından yana dertli. Kalkanın ithal edildiği Ukrayna’daki siyasi gerginlik nedeniyle kilosunun 5 dolardan 15 dolara yükselmesi tezgâhlara da yansıyor.
Nisan ve mayıs aylarında başlayan kalkan avı ise beklendiği gibi gitmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)