E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA: Türk Kulüplerinin borçları yükseliyor---

UEFA: Türk Kulüplerinin borçları yükseliyor

UEFA: Türk Kulüplerinin borçları yükseliyor
18 Ocak 2018 - 11:31 borsagundem.com

UEFA, resmi internet sitesinden kulüplerin gelir ve giderlerine yönelik resmi dökümanları yayınladı. Buna göre Süper Lig ekiplerinin durumu pek de iç açıcı görünmüyor.

UEFA’nın raporuna göre 2017 yılında en borçlu futbol ülkesi İngiltere, ikinci sırada İtalya ve üçüncü sırada da Türkiye bulunuyor. İngiltere en borçlu kulüplere sahip olmasına rağmen bu kulüpler fazladan gelir elde ediyor. Ama Türkiye için benzer bir durum söz konusu değil. Üstelik İngiliz kulüplerinin borçları geçen yıl yüzde 10 azalırken, Türkiye’deki kulüplerde borçlar yüzde 6 artmış. İtalya’da ise yüzde 11’lik artış dikkat çekiyor.

TARAFTAR GELİRLERİ DÜŞÜK

Türkiye’de oynanan müsabakalarda bilet geliri olarak ilk 20’ye giren bir takımımız bulunmuyor. Maç başı ortalamasına 78 bin kişiye oynayan Barcelona bu konuda lider. Onları Manchester United ve Borussia Dortmund gibi takımlar izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç18 Ocak 2018 11:58

    DIŞARDAN TRANSFER EDİLEN ÇOK FUTBOLCU VERİMSİZ HALE GELİNCE BİZİMKİLER ALDI ELİNDE PATLADI PARALAR ÇAR ÇUR EDİLİRSE TABİKİ SIKINTIYA DÜŞECEK YÖNETİMLER SORUMLU OLUP SORGULANMALI.