E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Ucube' davasının gerekçeli kararı açıklandı---

'Ucube' davasının gerekçeli kararı açıklandı

'Ucube' davasının gerekçeli kararı açıklandı
17 Nisan 2015 - 01:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kars'ta yıkılan heykel için ucube diye hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin lira tazminat ödemesi kararının gerekçesi açıklandı

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un Kars'ta yıktırılan 'İnsanlık Anıtı' heykeli için "Ucube" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 bin TL tazminat ödemesinin kararlaştırıldığı davada mahkeme kararının gerekçesini açıkladı. Mahkeme, kararında 'ucube' sözcüğünün olumsuz anlamına vurgu yapan Erdoğan'ın açıklamalarına kişisel görüş çerçevesinde bakılamayacağını vurguladı.

5 sayfalık gerekçeli kararda,  "Anayasa'nın 64. maddesinde "Devletin sanat faaliyetlerini koruyacağı, sanat eserlerinin ve sanatçının korunması, değerlendirilmesi ve sanat sevgisinin yayılması için gereken tedbirleri alacağı" ifade edilmiştir. Manevi zarar, kişilik değerlerinde oluşan objektif eksilmedir. Yalnız acı ve elemi manevi zarar olarak nitelemek, buna dayalı tazminat isteme hakkını sınırlama sonucunu doğurabilir. Bu nedenle duyulan acı ve çekilen ızdırap zarar değil, ortaya çıkabilecek görüntüsü olarak düşünülmelidir. Kişisel çıkarlar, kişilik haklarıdır. Kişilik hakları, kişisel varlıkların korunmasına ilişkindir. Bedensel ve ruhsal tamlık, kişinin adı, onuru gibi unsurlar kişisel varlıklardır" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)