E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜçkağıtçı borsacı tuzağı---

Üçkağıtçı borsacı tuzağı

Üçkağıtçı borsacı tuzağı
25 Ağustos 2016 - 08:13 borsagundem.com

Şoför olarak işe başladı, adına hesaplar açıldı, krediler çekildi, dünya kadar borçla işten atıldı. Şahit olduğu manipülasyonları, FETÖ’cü denen isimleri SPK’ya ihbar etti. İşte Ferdi A'ın ‘Hesap sorulsun’ çığlığı…

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

İnsanları bilmeden, tanımadan, amaçlarını anlamadan, iyi niyetli yaklaşımla, yardımcı olma sevdasıyla üçkağıtçı borsacı tuzağına düşen isimlerden biri de Ferdi A.

4 yıl önce yanında şoför olarak işe başladığı İsmail A. adlı işadamının adım adım kurguladığı oyunda, üzerine açılan hesaplarla ve çektirilen kredilerle büyük bir borcun altına sokulan Ferdi A., Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yaptığı ihbarı, Borsagundem.com’a gönderdiği mektupla paylaştı. Ferdi A. mektubunda birçok hissede yapılan operasyonların arkasında aralarında FETÖ’cü borsacıların da yer aldığı bir grubun olduğunu, Gülen’e hizmet ettiklerini saklamayan iki manipülatörün kurumlara nasıl sızdıklarını itiraf ettiklerini, kendisini tehdit eden şahısların “Bize kimse bir şey yapamaz” dediğini iddia ediyor.

MANİPÜLASYON ÜSSÜ ŞİŞLİ’DEKİ OFİS

İsmail A. ve hoca, polis, tekelci, petrolcü, ağa, avukat diye bilinen isimlerin Şişli’deki bir ofiste sürekli bir araya geldiklerini, manipülasyonları ayarladıklarını öne süren Ferdi A. sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu ekip Kardemir hisselerinde manipülasyon yapıyorlarmış. Tabi ben bunları sonradan öğrendim. 2013 ve 2014 arasında yaşanıyor bu durum ki zaten hissenin grafiği her şeyi çok net özetliyor aslında…”

“Beni bir dünya borca soktular ama hiçbir şey umurumda değil. 15 Temmuz gecesi bu ülkenin bir ferdi olarak anladım ki bu benim üzerime vazife ve gereken bütün adımları atarak, bunların ceza almaları için elimden geleni yapacağım. Ülkem için her şeyi yapmaya hazırım. Gerekiyorsa ölmeye bile...” diyen Ferdi A., SPK Başkanı Vahdettin Ertaş’a da sesleniyor: “Manipülasyonu Kurum’a 2015’te şikayet ettim. Sayın Başkanım lütfen bu ekibe izin vermeyin…” 

İŞTE İBRET, UYARI VE İHBAR DOLU MEKTUPTAN ÖNEMLİ SATIRLAR

“İsmail A., iki banka aracı kurumu ile işbirliği içinde çalışıyorlardı. Ben bu durumları sonradan öğrendim ve anladım. Yetkililer İsmail A.’ya yardım ediyorlardı.  
Sonra zaman içerisinde bazı olaylara tanık oldum. İsmail A.’ın ‘ağa baba’ denen bir adamla beraber olduğunu gördüm. Ama kim bu bilmiyoruz tabi ki.

“BAHADIR’LA İZFAŞ YAPIYORLARMIŞ”

Sonra ağa baba, İsmail A., avukat Melih, Ufuk A.  Murat A., Nadir hoca, Harun bey, polis Ramazan, tekelci Hüseyin, petrolcü İlhan, Atilla ve birçok kişinin sık sık bir araya geldiğini gördüm. Bu ekip Şişli’deki bir ofiste her gün toplanıyordu. Meğer İsmail A. ve ağa baba başkanlığında kurulan bu ekip Kardemir hisselerinde manipülasyon yapıyorlarmış. Tabi ben bunları sonradan öğrendim. 2013 ve 2014 arasında yaşanıyor bu durum ki zaten hissenin grafiği her şeyi çok net özetliyor aslında… Bir de Bahadır’la İzfaş yapıyorlarmış…

“KUZENİME ALDIRDIKLARI HİSSE ERTESİ GÜN DÜŞTÜ”

Daha sonra İsmail A. bir yandan millete 1.60 seviyelerinden Ersu aldırıyordu. Onu da sonradan öğrendim meğerse millete Ersu’da mal çakıyorlarmış Bahadır ve İsmail A. Hatta Kardemir’deki Nadir hocaya da çaktılar. Bana da Ersu almamı söyledi. Ben anlamıyorum, param da yok zaten. Hesabımdaki parayı da İsmail yönetiyordu. Bana ‘Abine aldır o zaman’ dedi. Ben de ‘Abimde para yok ama kuzenim var, ona sorayım efendim’ dedim. Kuzenime söyledim. Kuzenim 100.000 TL’ye aldığını söyledi ve Ersu ertesi gün 1.60’dan 1.00 seviyelerine düştü. Ben kendisine bu durumu sorduğumda ‘Merak etme her şey kontrol altında rahat ol’ dedi. Hatta bu whatsapp görüşmelerimizde duruyor.

ARACI KURUM MÜDİRESİNDEN ‘GİZLİ DOSYA’

Derken bir sabah işe giderken İsmail A., ‘Hemen aracı kuruma git parayı çek’ dedi. Aracı kurum Caddebostan’da. Gittim, müdüre çıktım ve hemen parayı çektim. Müdire hanım bir de kapalı bir dosya verdi ve ‘Bunu açma, İsmail beye ver’ dedi. Para ve dosyayla beraber ofise gittim ve İsmail beye verdim. İsmail bey parayı aldı ve dosyayı çekmeceye koydu. Ben de merak edip gizlice baktığımda dosyanın İMKB’den geldiğini gördüm. Üzerinde benim hesaplarımın incelenmeye alındığı ve gizlidir yazıyordu. İşin garip tarafı böyle gizli bir bilgiyi müdire hanımın İsmail beye vermesiydi. Ben o zaman anladım, büyük bir organizasyon var. Sonra çektiğim parayı aynı aracı kurumda İsmail’in kız kardeşleri üzerine yatırdık. Daha sonrasında hepsini çekip İsmail’in yeni eşi üzerine yatırdık. Hatta bu süre içinde İsmail yeni eşine Toyota araba aldı. Bunların bütün belgeleri her şeyi bende ispatlayabilirim.

Daha sonra İsmail bey bana kredi çekmemi ve yeni eşi üzerine yatırmamı söyledi. ‘Paranı değerlendireceğim’ dedi. Ben de kredi çekip yatırdım ve birkaç gün sonra İsmail A. beni işten kovdu. Gizlice laptopundaki bilgileri kopyaladım ve SPK’ya şikayet ettim. (2015)

“SEN BİZE HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSIN”

Sonra dolaylı yollardan tehdit almaya başladım. İsmail’in arkadaşı ve aynı zamanda bütün operasyonlara katılan Nadir hoca ve petrolcü İlhan beyin cemaatle bağlantılarının olduğunu söylüyorlardı. Bunu İsmail de söylemişti. Cemaate Allah için çok hizmet ettiklerini söylüyorlardı. Bir zaman sonra İlhan, Nadir hoca ve İsmail A. bana “Sen bize hiçbir şey yapamazsın” dediler.

Beni bir dünya borca soktular. Hiçbir şey umurumda değil. 15 Temmuz gecesi bu olaylar aklıma geldi ve ben bu ülkenin bir ferdi olarak üzerime vazife olduğunu anladım ve gereken bütün adımları, ekibin gereken cezayı almaları için elimden geleni yapacağım. Tehdit mi? Etsinler, öldürsünler. Ülkem için gereken her şeyi yapmaya hazırım.

Buradan SPK Başkanımıza sesleniyorum. Her şeyin apaçık ortada belli olduğu manipülasyonu size şikayet ettim. Sayın SPK Başkanım lütfen bu ekibe izin vermeyin.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A26 Kasım 2019 22:40

    Satılmis bu

  • Kentplus sakini07 Eylül 2016 13:52

    İsmail şimdide galerici Mustafa yi dolandırmanin planlarını kuruyor

  • ziya28 Ağustos 2016 15:11

    Kimi kime şikayet edeceksin...SPK ya ve İMKB ye sızmış bu fetö alçakları...

  • Bilgen karasis27 Ağustos 2016 15:46

    Allah senden razı olsun Şöför kardeş bizde izfas ta 5.00 larda cok mal aldık 2 senedir bekliyoruz.dolandırıldık. İnşallah devletimiz bu feto çetesine gereken cezayı verecektir

  • Cego25 Ağustos 2016 19:31

    Sormazlarmı şimdiye kadar neredeydin. İşler ters dönmüş şimdi yok şöyle böyle.

  • Economy25 Ağustos 2016 19:19

    PİYASA VURGUNCULARIN GENEL TAKTİĞİ: -İyi finansal göstergeler ve ilgi çekici haberlerle yuksekten boşalt. -Şirketin faliyet ile mali durumunu kötüleştir ve en ucuza ve en kolay toplamak için GÖZALTI PAZARINA şirketi düşür - Toplama birtttimi Şirketin faliyet ve mali durumu pozitifleştir ve fiatı yukarı çıkar, tekrar kucaklara boşat *Bunları sıklıkla yapan borsada birkaç çete var, sanki devletin kurumlarını yönetenler görmüyor mu bunarı. Parayı veren düdüğü çalar olayı herşey!

  • Koray25 Ağustos 2016 19:08

    Bu ülkede borsayı kapitali güçlü piyasa vurgususu manipiatörler yönetir. Ve onların destekleyicisi kollayıcısı siyasi gücler vardır. Butun kurumlar bu iki gücün kontolu ve yönetimindedir

  • Manager25 Ağustos 2016 19:04

    Kime ne anlatıyor bu! Bu borsayı yönetenler üç yıldır yasaların gerektiği gibi Kervan da bir çağrı yaptırmaktan bile acizler

  • cemaat demeyin..25 Ağustos 2016 16:58

    yahu artık şu terör örgütüne cemaat kelimesini kullanmayın. bu vatan hainlerinin bu işlemlerini denetlemekle görevli kurum kimdi?. neden birşey yapmadı,

  • F1325 Ağustos 2016 10:19

    SPK MASAK İSMAİL İN MEPETTEKİ İŞLEMLERİNİDE KURCALASIN..

  • Hüseyin Atabey 25 Ağustos 2016 09:27

    O kardemiri yapanlar deli Bekir'ler Yusuf teker ile yaptı bir çok kişi ye mal aldırdı sabit Eren de dahil buna Adana'dan da bir çok iş Ada'mı var bunlara artık dur denmesi Zaman'ı bence insanlar bildiklerini anlattıkça bunların hiç birisi iş yapamaz bu piyasa da yapmamalı da ama hala bakarsan yaptıkları kağıtlar gidiyor ...