E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTuz Gölü'ne bu kış doğalgaz depolanacak---

Tuz Gölü'ne bu kış doğalgaz depolanacak

Tuz Gölü'ne bu kış doğalgaz depolanacak
27 Ekim 2016 - 06:31 borsagundem.com

Enerji Bakanı Albayrak, Tuz Gölü'nün tabanına doğalgaz depolama işlemine bu kış başlanacağını söyledi

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin özellikle kış aylarında sık sık gündeme gelen doğalgaz depolamasıyla alakalı önemli bir gelişmeyi açıkladı. Albayrak, Tuz Gölü’nde ilk doğalgazın Ocak ayında depolanacağını söyledi. Tuz Gölü’ndeki doğalgaz depolama tesisinin altyapı güncellemesine dayalı uzun yıllardır süregelen bir çalışma olduğuna işaret eden Albayrak, “Ocak ayında da güzel bir sürprizimiz olacak. Tuz Gölü’ndeki depolama tesisinin altyapı güncellemesini çok önemli bir çalışmayla öne alarak, bu kış devreye alınması için inşallah ilk kaverne (suni mağara) gazının basılması ile ilgili töreni de başlatacağız” dedi. Albayrak, Türkiye’nin her türlü senaryoya ve farklı sebeplerle ilgili oluşabilecek sonuçlara hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, enerjideki krizleri yönetebilmesine dayalı altyapılarını hazırlaması gerektiğini vurguladı.

VARLIĞI DERT, YOKLUĞU YARA

ALBAYRAK, Rusya ile geçen yıl yaşanan kriz ve beraberinde yaşanan doğalgaz sorununun Türkiye’ye çok farklı tecrübeler kazandırdığını vurgulayarak, “Bu çerçevede enerji politikalarıyla ilgili önceliklerimizi çok somut bir şekilde güncelledik. Türkiye, bölgenin en büyük enerji tüketen ülkelerinden bir tanesi; Avrupa’yı kattığınızda özellikle gazda Almanya’dan sonra 2’nci sırada. Bizim enerji ihtiyacımız bu anlamda hayatiyet addediyor. Meşhur şarkı sözü gibi ‘varlığı dert, yokluğu yara’ gibi, varlığında da yokluğunda da stres yaşadığımız bir ürün. Onun için Türkiye gibi dışarıdaki enerji kaynaklarına bağlı bir ülke için bakıldığında çok farklı senaryolara hazırlıklı olmak lazım” dedi. Albayrak, doğalgazın Türkiye’nin temiz enerji konseptinde çok önemli yatırımlar yaptığı bir ürün olduğunu da hatırlattı.

3. NÜKLEERDE 2017’DE ADIMLAR

TÜRKİYE’de kurulması planlanan üçüncü nükleer santralle ilgili yoğun çalışmaların devam ettiğini belirten Albayrak, “Yaklaşık 18 tane kriter var, bu çerçevede biz artık son noktalara yaklaştık. Hem bölgeye hem de yatırımcıya karar verilmesiyle ilgili en geç 2017’de adımlar atacağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)