E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTÜYİD'den SPK'ya destek---

TÜYİD'den SPK'ya destek

TÜYİD'den SPK'ya destek
14 Nisan 2017 - 15:44 borsagundem.com

Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Nursel İlgen, “SPK vizyonunun hayata geçirilmesinde TÜYİD olarak aktif katkı sağlamaya talibiz” dedi.

Türkiye’de yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulan Yatırımcı İlişkileri Derneği, 20 Şubat 2017’de seçilen yeni yönetim kurulu ile çalışmalarına devam ediyor.

Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş.’nin ‘Elektronik Lisanslama Sınavı’ tanıtım kahvaltısında konulan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş’ın “Sermaye piyasası lisans belgelerini CFA gibi uluslararası kabul gören standartlara taşımak istiyoruz” demecini büyük bir memnuyetle karşıladıklarını belirten TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı Nursel İlgen, “Sermaye Piyasası çalışanlarının lisans belgelerinin uluslararası standartlara kavuşturulması yönündeki SPK vizyonunun hayata geçirilmesi için Yatırımcı İlişkileri Derneği olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bu çıta ülkemizin, İstanbul’un Uluslararası Finans Merkezi hedefine ulaşması yolunda önemli bir adım olacaktır” dedi.

Kendisi de CFA unvanına sahip bir sermaye piyasası profesyoneli olan Nursel İlgen, Yatırımcı İlişkileri’nin ülkemizde gelişen bir meslek olduğunun altını çizerek; sözlerini şöyle sürdürdü: “Derneğimiz, faaliyet alanlarımızla ilgili konularda sermaye piyasası oyuncuları arasında bir köprü görevi üstleniyor. Uluslararası iş birliklerimiz sayesinde şirketlerimizin sermaye piyasalarındaki etki ve verimliliğini artırıyoruz. Ayrıca, uluslararası en iyi uygulamaların yaygınlaşmasını da destekliyoruz.”

Avrupalı finansçılara İstanbul’dan diploma

 

SPL’de Lisanslama Sınavları artık elektronik ortamda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)