E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'ye 68 milyon poundluk İngiliz yatırımı---

Türkiye'ye 68 milyon poundluk İngiliz yatırımı

Türkiye'ye 68 milyon poundluk İngiliz yatırımı
09 Haziran 2017 - 11:43 borsagundem.com

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası Üst Yöneticisi Öz, Son 3 yılda Türkiye'ye 68,1 milyon pound İngiliz yatırımı yapıldığını açıkladı.

Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odasının (BCCT) Üst Yöneticisi (CEO) Emrah Öz, son 3 yılda Türkiye'ye 68,1 milyon pound İngiliz yatırımı yapıldığını bildirdi.

BCCT'nin son 3 yılda oluşturduğu özel faaliyet programları ile Birleşik Krallık firmalarının Türkiye pazarına ilgi göstertmesine katkı sağlayıcı aktif rol oynadığını söyleyen Öz, "İş dünyasına yönelik heyet ziyaret programları, iş geliştirme hizmetleri gibi aktiviteler aracılığıyla, son 3 yılda Türkiye'ye 68,1 milyon pound İngiliz yatırımı yapıldı. BCCT İş Geliştirme Ekibi, 2016 yılında 488 firmaya, 685 iş ve hizmet geliştirme desteği sağladı. Servis verdiği işlerin ortalaması ise aylık 57 proje ve servise ulaşıyor" diye konuştu.

Öz, önümüzdeki dönemde, BCCT'nin katkılarıyla bu iş hacminin yıllık 7,4 milyon pounda ulaşacağını öngördüklerini belirtti.

"Potansiyel açısından verimli bir yatırım alanı"

Birleşik Krallık şirketleri ve yatırımcılarının Türkiye'de en çok ilgisini çeken sektörler arasında da enerji geldiğinin altını çizen Öz, "Her iki ülkenin de ticaret ve hizmet sektörleri birbirlerinin karşılıklı etkileşiminden kaynaklanan olumlu ve yapıcı bir deneyimi olduğunu söylemek mümkün. Türkiye coğrafi yapısı ve potansiyeli açısından oldukça verimli bir yatırım alanı olarak göze çarpıyor" açıklamasında bulundu.

Türkiye'deki ürünlerin Uzak Doğu ve Asya ülkelerinin ürünlerine göre daha kaliteli olduğuna vurgu yaparak, Türkiye'nin üretim gücünün,nüfusun kendi içinde yapılanması ile bu ülkeler ile karşılaştırılmayacak kadar iyi olduğunu kaydeden Öz, "Gerek hukuksal, gerek ticaret ve gümrükleme alanında belli başlı kriterlerde Türkiye bu ülkelerin her zaman önünde" ifadesini kullandı.

"Küresel akıllı enerji pazarının 335,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor"

Dünya genelinde nüfusla birlikte artan enerji kullanımının akıllı enerji çözümleri talebini tetiklediğini ve ülkelerin akıllı enerjiye olan ilgisinin arttığını belirten Öz sözlerine şöyle devam etti:

"Küresel akıllı enerji pazarının 2020'de 2015 yılındaki 167,6 milyar dolardan 335,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor ve bu rakam yüzde 15'lik bir Yıllık Bileşik Büyüme Oranını (CAGR) gösteriyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), gelişmekte olan ülkelerdeki yaşam standartlarındaki iyileşmelere bağlı olarak, küresel enerji talebinin 2035'te üçte bir oranında artacağını tahmin ediyor. Küresel akıllı şebeke pazarının 2020 yılına kadar BIS akıllı kentin raporuna göre 220 milyar dolara ulaşması bekleniyor"

"Önümüzdeki 5 yıl elektriğe 9,3 milyar dolar yatırım yapılabilir"

"Küresel enerji sistemleri, nüfusun ve kişi başına enerji tüketiminin artması nedeniyle talep artışı yaşıyor" diyen Öz, "Türkiye'nin elektrik talebi, yıllık yüzde 5 büyümesini sürdürdü. Türkiye, kapasiteyi artırma, ağı genişletme ve yükseltme, şebekeyi genişletme gibi birincil hedeflerini desteklemek için 2020 yılına kadar yılda 5 milyar doların üzerinde elektrik sektöründe yatırım yapmayı umuyor. Türk kuruluşlarının önümüzdeki 5 yıl boyunca şebeke iyileştirme ve diğer akıllı şebeke yatırımlarına 9,3 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor" değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye'nin enerji koridoru yatırımcıların ilgisini canlı tutuyor"

Türkiye'nin enerji koridorunda önemli bir yere sahip olmasının, yabancı yatırımcıların ülkeye ilgisini canlı tuttuğunu dile getiren Öz, "Ayrıca enerji sektörüne yapılan yatırımlar diğer sektör yatırımlarına imkan sağlıyor. Örneğin enerji hattı kurulumlarında gerekli olan üst düzey mühendislik, makine, metal ve çelik, inşaat sanayi alanlarındaki yatırımcıların da Türkiye pazarına ilgisini tetikliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)