E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin notu düşecek mi?---

Türkiye'nin notu düşecek mi?

Türkiye'nin notu düşecek mi?
25 Mayıs 2018 - 10:40 borsagundem.com

Fitch, dolar kurundaki yükselişin ardından açıklamada bulundu

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk Lirası'ndaki düşüşe ilişkin açıklama yaptı.

Fitch, "Devam eden Türk Lirası zayıflığı Türkiye'nin notunu etkileyebilir. Türkiye'de gelecek ay bir faiz artışı daha muhtemel" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • South Park 25 Mayıs 2018 13:22

    Kredi değerlendirme kuruluşlarının yaptığı pislik şudur : zamanı gelmediği halde açıklama yapmaları ve çok zamansız not indirmeleri. Bu kötü niyetli bir yaklaşım kabul ediyorum. Ancak yapılan açıklamaların içerikleri boş değil. Adamlar merkez bankası bağımsızlığı diyor, hukukun üstünlüğü diyor, serbest piyasa vurgusu yapıyor. Şu siteye girenlerin çoğu az çok ekonomiden anlar, neresi yanlış bu söylenenlerin?

  • Recai25 Mayıs 2018 12:20

    Faizlerin mart ayında %3 artmalı idi, geç kaldı hükümet. Simdi yine %3 artmalı. Seçim sonu beklenirse maliyet daha da buyur. Ama bence kimse ses etmesin, bildikleri gibi yapsınlar. Her koyun kendi bacağından aşılır

  • bu dünyadan biri25 Mayıs 2018 12:08

    Yandaş arkadaşlar her şeyi aynı şekilde yorumlama alışkanlığını bir bırakabilseler, hükümetin yaptığı hataları çevresindekilere bir anlatabilseler ülke gerçekten düzlüğe çıkacak. Biz gerçekleri yazıyoruz diye sanki bu ülkenin iyi olmasını istemiyoruz sanıyorlar. 16 yıldır iktidarda olan bir hükümet ülkeyi dövize bağımlı olmaktan çıkaramadıysa Kredi derecelendirme kuruluşlarının yorumlarını ciddiye alırsın. Acaba İran bu kuruluşlara bu kadar itibar ediyor mu? Hayır etmiyor. Çünkü adamların dışa bağımlı bir ekonomileri yok. Ekonomilerini dışa açmamışlar. Sense döviz gelmezse borçlarını döndüremiyorsun. Dışa bağımlı olma kardeşim, kendi yağınla kavrul. Tabi cebinde iphone olmadan yaşayamıyorsun değil mi?

  • bu dünyadan biri25 Mayıs 2018 15:14

    Hakan Terzi; senin yorumun biraz kalıbın dışına çıkmış, evet hataları var diyorsun. İşte bak aynı fikirdeyiz ben de hataları var diyorum. Ancak biraz daha ileri gidiyorum tüketime dayalı ekonomiyi sürdürmemeliydi, babalar gibi satmamalıydı, dövize bağımlı hale getirmemeliydi diyorum. Bu arada iphone alacak gücüm var ancak hala Samsung S3 mini kullanıyorum. Daha iyisini alabilirim ama 2000 model Lada Samara kullanıyorum. Etrafımdaki insanları tüketim konusunda uyarıyorum. Her şey iyiye gidiyor da neden seçim kararı öne alındı? Çünkü deniz bitti, senin gibiler görse de görmese de bundan sonra ucuz para yok. Çünkü 2003-2013 yılları arasında bol para vardı ve bizim gibi ülkelere gitti. Biz de yedik.

  • hakan terzi25 Mayıs 2018 12:47

    sen iphonsuz durabiliyonmu o mızmızlananlar şikayet edenler esip gürleyenlere bir bak istersen tüm ithal ürünleri kullanırlar sonra da şikayet ederler dışa bağımlıyız diye. evet hatalrı var yok değil ama 16 yıllık serüvende ülkenin atlattığı badireleri görme şu zaman kadar bile bu 1 aylık kurdaki aşırı oynaklık olmamışken bunuda görme ama hemen suçu 16 yıla bul çok am çok objektifsiniz ama kendinize göre

  • fafa25 Mayıs 2018 12:01

    Nereye?

  • hakan t25 Mayıs 2018 11:31

    al işte merkez bankası müdahale ediyor düşüyor arkasından geri kalmıyorlar hemen arkasından karşı atak geliyor. sonra da söyleyin ki bize saldırmıyorlar bizde sorun diye. kocaman yalan 1 yıl içinde ne değişti ki seçim kararı haricinde hiç birşey bizde anormal yükselme var dışarıdan baskı var

  • fafa25 Mayıs 2018 12:05

    Saldıranlar varsa döviz borcu olanlar,dolar yükselince telaşa kapıldılar.Üstüne üstlük erken bir seçim de ortaya çıktı,herkes telaşlandı.Benim de borcum vardı ,pahalı da olsa aldım,durum bu.

  • broker25 Mayıs 2018 11:17

    fitch de bir kademe daha kesin düşürecek. üst üste açıklama yapıyor,notu s&p ve moodys den 1-2 kademe yukarıda kaldı.

  • ENAYİ25 Mayıs 2018 10:53

    YOK DÜŞMEYECEK EKONOMİNİN İÇİNE ETTİNİZ BİRDE NOT DÜŞECEKMİ YOK ÇIKACAK (!)