E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin enerji borsası EPİAŞ kuruldu---

Türkiye'nin enerji borsası EPİAŞ kuruldu

Türkiye'nin enerji borsası EPİAŞ kuruldu
20 Mart 2015 - 11:12 borsagundem.com

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünde tescil işlemlerinin tamamlanmasıyla resmi olarak kuruldu

EPİAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin tescil işlemleri 18 Mart'ta tamamlandı. Buna göre EPİAŞ'ın yüzde 30'luk A grubu hisseleri Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye, aynı orandaki B grubu hisseleri Borsa İstanbul'a ve yüzde 40'lık C grubu hisseler ise özel şirketler arasında paylaştırıldı. Borsa İstanbul, yüzde 30 hissesine ilave olarak C grubu hisselerden de yüzde 4,161'lik hisse aldı.

Şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenecek piyasa işletim lisansı kapsamı dışında kalan enerji piyasası faaliyetleriyle, emisyon ticaretine ilişkin faaliyetlerini de yürütme görev ve yetkisine sahip olacak.

EPDK'nın piyasa işletim lisansını vermesinin ardından EPİAŞ, organize toptan elektrik piyasalarının mali uzlaştırma işlemlerini, dengesizlik hesaplamalarına dair mali uzlaştırma işlemlerini, gün öncesi ve gün içi organize toptan elektrik piyasalarının işletim ve mali uzlaştırma faaliyetlerini  de yürütebilecek.

Ayrıca, şirket elektrik enerjisi veya kapasite tedarik eden lisans sahipleri ile serbest tüketicilerin kayıtlarını tutma görev ve yetkisine sahip olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)