E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin de arasında olduğu 'Kırılgan Beşli' yanlış bir kavram---

Türkiye'nin de arasında olduğu 'Kırılgan Beşli' yanlış bir kavram

Türkiye'nin de arasında olduğu 'Kırılgan Beşli' yanlış bir kavram
23 Kasım 2017 - 10:10 borsagundem.com

Goldman Sachs, Türkiye'nin de arasında olduğu "Kırılgan Beşli" kavramının yanlış olduğunu belirtti.

Goldman Sachs aralarında Türkiye'nin de bulunduğu "Kırılgan Beşli" kavramının yanlış bir adlandırma olduğunu belirtti.

Kurumun yöneticilerinin değerlendirmelerine göre yeni çıkmış bir kavram olan Kırılgan Beşli içinde yer alan ülkeler aslında oldukça güçlü görünüyor.

Goldman Sachs Asset Management’ın yaklaşık 45 milyar dolarlık deniz aşırı fonunu yöneten Angus Bell, ‘Kırılgan Beşli’ye dahil edilen ülkelerin ekonomik bir şoka birkaç yıl öncesine göre daha dayanıklı olduğunu belirtti.

S&P Global Ratings, 2014’te Morgan Stanley’nin geliştirdiği Kırılgan Beşli kavramını değiştirmiş ve yakın zamanda kavrama 5 ülke olarak Türkiye, Arjantin, Mısır, Pakistan, Mısır ve Katar’ı dahil etmişti.

TÜRKİYE GÖRECE OLARAK EN AZ ENDİŞE VERENİ

Bell’e göre Türkiye’nin süregelen borç dinamikleri, sorunları arasında en az endişe vereni. Bell, Macri yönetimindeki Arjantin’in yönetilebilir açıkları, görece düşük borç seviyesiyle beğendiği ülkeler arasında olduğunu belirtti. Mısır’ın uyguladığı acı reçetenin de makroekonomik istikrarı sağladığına dikkat çekti.

Goldman Sachs Asset Management’ın Arjantin ve Türkiye eurobondlarında ve Mısır yerel para birimi takvillerinde uzun pozisyonu bulunuyor.

S&P analisti Moritz Kraemer 20 ülkeye yönelik değerlendirme yapmış ve Morgan Stanley’in 5 kırılgan ülke değerlendirmesinden sadeceTürkiye’yi değiştirmemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)