E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Ağbal'dan vergi cenneti açıklaması---

Bakan Ağbal'dan vergi cenneti açıklaması

Bakan Ağbal'dan vergi cenneti açıklaması
24 Kasım 2017 - 08:30 borsagundem.com

Maliye Bakanı Ağbal, "Türkiye'nin AB'nin vergi cenneti listesine girmesi söz konusu olamaz; bunu gerektirecek hiçbir uygulama yok" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) vergi cenneti listesine girmesinin söz konusu olamayacağını, bunu gerektirecek hiçbir uygulamanın bulunmadığını dile getirdi. AB'nin Türkiye'yi vergi cenneti kara listesine alabileceği iddia edilmişti. 

Ağbal, Reuters'a şu değerlendirmeleri yaptı:
*Türkiye'nin AB'nin vergi cenneti listesine girmesi söz konusu olamaz; bunu gerektirecek hiçbir uygulama yok. 

*Türkiye'nin vergi anlamında uluslararası taahhütleri tam ve Türkiye bunların arkasında.
AB'ye bilgi değişimi konusunda atılması gereken adımlarla ilgili gelişmekte olan ülkelere tanınan süre olan 2019'a kadar gerekli çalışmaları yapacağımızı bildirdik.

*Türkiye olarak AB'nin zararlı vergi uygulamaları ve bilgi değişimi konularındaki çalışmalarına aktif olarak katılıyoruz. AB'ye geçen hafta mektup yazarak gerekli çalışmaları yaptığımızı, ikincil mevzuat çalışmalarını devam ettirdiğimizi ve bunları tamamlayacağımızı taahhüt ettik. Türkiye ile AB arasındaki çalışmalar teknik nitelikte; OECD incelemelerinde uyumlu değerlendiriliyoruz; görüş farklılıklarının giderileceğini düşünüyorum.

*AB ile aramızda zararlı vergi uygulamaları ve bilgi değişimi konusunda hiçbir sıkıntı yok.

*AB ve OECD bazı uygulamalarda farklı yaklaşım sergiliyor; uygulama farklılığından doğan konuları konuşarak çözmeye çalışıyoruz.

*Medyada yer alan haberlerde Türkiye'nin bir ay içerisinde AB'nin vergi cenneti listesine girme riski taşıdığı belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)