E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'den Bitcoin'le ihracat---

Türkiye'den Bitcoin'le ihracat

Türkiye'den Bitcoin'le ihracat
23 Ocak 2018 - 13:47 borsagundem.com

Prime Shipping Foundation emtia ticaretinde blockchaini denedi

Kripto para birimleri gıda emtia ticaretinde de kullanılmaya başlıyor.

Prime Shipping Foundation’a göre geçen ay Rusya’dan Türkiye’ye yapılan bir buğday ticaretinde taşıma masrafı ödemesi Bitcoin ile yapıldı.

Prime Shipping Foundation CEO’su Ivan Vikulov Bitcoin işleminin emtia ticaretinde uygulamaya koydukları pilot uygulamanın bir parçası olduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre kullanılan teknoloji, ödemelerin ve dijital para birimlerinden başka para birimlerine dönüşün hemen gerçekleştirilmesini sağlıyor. Grup, kendi dijital para birimini oluşturma planları olduğunu da açıkladı.

Telefonda görüş veren Vikulov, "Şu an mevcut olandan daha hızlı ve kolay bir sınırlararası ödeme sistemi geliştirmeye çalışıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bu kripto para birimlerinde bugüne kadar gerçekleşen ilk taşıma masrafı ödemesi oldu" diye konuştu.

TİCARETTE BLOCKCHAIN KULLANIMINA YENİ ÖRNEK

Açıklama, 166 yıllık ticaret şirketi Louis Dreyfus Co.’nun tarımsal emtia ticaretinde ilk kez blockchain kullandığını duyurmasının ardından geldi. Şirket bu hafta ABD menşeli soya fasulyesinin Çin merkezli Shandong Bohi Industry’ye satışında teknolojinin kullanıldığını duyurdu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)