E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Almanya'ya miting tepkisi---

Türkiye'den Almanya'ya miting tepkisi

Türkiye'den Almanya'ya miting tepkisi
26 Mayıs 2018 - 16:59 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, resmi açıklamasında "Almanya'nın iki yüzlü yaklaşımın kınıyoruz" dedi

Almanya'nın seçim çalışmalarında kolaylık sağlamamasından dolayı Dışişleri Bakanlığı kınamada bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Almanya üçüncü ülke siyasetçilerinin Almanya’daki seçmenleriyle buluşmasını yasaklayan bir karar almıştı.

Demokrasiyle bağdaşmayan bu düzenlemeyle mutabık olmadığımız, bununla birlikte, Hükümet yetkililerimizce bu düzenleme hilafına adım atılmayacağı ancak, getirilen yasağın tüm siyasi partiler için ayrım gözetilmeden uygulanmasını beklediğimiz Alman makamlarına bildirilmişti.

Ülkemizden bir siyasi partinin Köln kentinde seçim mitingi düzenleyeceği öğrenildiğinde Alman makamlarına bu husus hatırlatılmış ve gerekli uyarılarda bulunulmuştu.

Bütün bunlara rağmen bugün Almanya’nın bu şekilde bir faaliyete müsaade etmesinin açıklanabilir ve kabul edilebilir yanı bulunmamaktadır.

Terör örgütü PKK’nın sembolleri ve Almanya’daki uzantılarının katılımıyla gerçekleşen sözkonusu mitinge izin verilmesi, çifte standartın en son örneğini oluşturmaktadır.

Şiddetle kınadığımız bu ikiyüzlü yaklaşım ne demokrasiyle ne terörle mücadeleyle ne de Türk-Alman ilişkilerinde normalleşme beklentileriyle bağdaşmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 27 Mayıs 2018 01:11

    Bu gurbetçileri Almanya Türkiye ye göndersin seçim polemiklerinden kurtuluruz.

  • Selahattin abi26 Mayıs 2018 21:40

    Sırf orada ki oylarını konsolide etmek garantiye almak için aynı oyunu oynuyorlar.Orada ki vatandaşlarımıza şikayet ederek yine tulum çıkartmanın peşindeler.Hatırlayalım Almanya-Avusturya ve Hollanda da bu oyun yüznden evet oyları çok yüksek oranda çıkmıştı.Buralarda ki nüfusumuz çok olduğu için oyunu böyle kuruyorlar .İngiltere Amerika- Avustralya gibi ülkelerde Hayır yüksekti. Zaten oralara kadar uzanmağa gerek yok.

  • Bika26 Mayıs 2018 21:28

    Devletin televizyonu TRT, 81 milyonun elektrik faturalarından kesilen TRT payıyla gelir elde ediyor. Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayları ve partilerin propagandalarına eşit süre ayırmıyor. Öncelikle demokratik yarışmayı kendi ülkende yapacaksın daha sonra sağa sola laf atacaksın.

  • Patitizsohan26 Mayıs 2018 18:59

    Her seçim aynı şey ısrarla miting istiyoruz ve adamlar hayır diyor baydı artık

  • Kızmaya hakkınız yok26 Mayıs 2018 18:13

    Demokrasiden ayrılıp, itibar sıfırlanınca sonuç böyle oluyor maalesef.