E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den ABD'ye davet---

Türkiye'den ABD'ye davet

Türkiye'den ABD'ye davet
15 Ağustos 2018 - 23:28 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Pekcan, çelik ve alüminyum vergisi ile ilgili, "Bugün 17.40 itibarıyla Dünya Ticaret Örgütünde ABD'yi panele davet ettik." dedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

Pekcan, çelik ve alüminyum vergisi ile ilgili, "Bugün 17.40 itibarıyla Dünya Ticaret Örgütünde ABD'yi panele davet ettik." diye konuştu.

Pekcan burada yaptığı konuşmada, "Bunlarda yüzde 25 ve yüzde 10 olarak uyguladığı vergileri iki katına çıkarmış olmasına hemen karşılıklılık ilkesi gereği cevap verdik ve 22 kalem ithal ürünümüzde toplam 533 milyon dolarlık vergiye tekabül eden yaptırımlarımızı bugün itibarıyla duyurduk. Bugün saat 17.40 itibarıyla Dünya Ticaret Örgütünde kendilerini panele davet ettik ve Amerika'ya da panel davetimiz ulaştı. Böylece DTÖ'de dava sürecini başlatmış olduk. Bugün yapmamız çok önemliydi, çünkü Dünya Ticaret Örgütü ayda iki kere toplantıya giriyor, eğer bugün yetiştiremeseydik 15 gün daha bekleyecektik. Hemen hareketimizi yönlendirmiş olduk." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)