E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'de bütçe açığı artabilir---

Türkiye'de bütçe açığı artabilir

Türkiye'de bütçe açığı artabilir
19 Temmuz 2017 - 09:39 borsagundem.com

HSBC, Türkiye'nin bütçe açığının genişlemeye devam etmesini bekliyor

HSBC, Türkiye'de mali gevşemenin yılın ikinci yarısında devam etmesini ve bütçe açığının daha da genişlemesini beklediklerini bildirdi.
Bugün yayınladığı raporda Türkiye'nin bütçe açığının Haziran sonu itibariyle GSYH'nın yüzde 1.1'i seviyesinden yüzde 2.0'a yükseldiğine işaret eden HSBC, yılın ikinci yarısında bütçe harcamalarında büyümenin hızlanmasını ve bütçe açığının GSYH'ya oranının Aralık ayında yüzde 2.8 seviyesmine ulaşmasını beklediklerini vurguladı. Para politikasına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise TCMB'nin
reel faiz oranını mümkün olduğu kadar sıfıra yakın tutma politikasında değişiklik olmasını beklemediklerini ifade eden HSBC, "Eğer enflasyon bizim beklentimize paralel yavaşlar ise, merkez bankasının kademeli olarak likidite şartlarını gevşetmesini bekliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir gun gelecek19 Temmuz 2017 12:22

    Devlet borç bataginda gelirler hesaplanırken yöntem başka alacak hesaplanirken usül baska gsmh hesaplanması hatalı böyle olunca borç hesaplamasi da yanlış böyle hesap yapinca turkiyenin borcu yok deniyor ama gercek gsmh ile hesaplanip varlik fonu issizlik fonu hesaba dahil edilmeyince girtlaga kadar borç bir gün gelecek ve bunu herkes öğrenecek ama atı alan amerikaya gitmis olacak

  • Hayri19 Temmuz 2017 10:44

    Bakanliklar mercedeslerinin yarisini satsa kapanir butce acigi