E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye yüzde 7 büyümeyi yakalayacak---

Türkiye yüzde 7 büyümeyi yakalayacak

Türkiye yüzde 7 büyümeyi yakalayacak
16 Eylül 2017 - 10:32 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye`nin yılın 3`üncü çeyreğinde yüzde 7`nin üzerinde büyümeyi yakalayacağını söyledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adapazarı'nda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 100'üncü Yıl Ödül Töreni'ne katılırken Türkiye'nin yılın 3'üncü çeyreğinde yüzde 7'nin üzerinde büyümeyi yakalayacağını söyledi.

Tüfenkçi, dün gece düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin 2017 yılına ciddi anlamda güçlü girdiğini ve bu büyüme oranlarına bakıldığında 1.3 puanlık kısmı tüketim harcamalarından gelirken, 2.9 puanlık bölümünün yatırım harcamalarından geldiğini söyledi. Bakan Bülent Tüfenkçi, şöyle konuştu:

"1.7 puanlık kısmı ise net ihracat kalemlerinden geliyor. En büyük katkının da yatırım harcamalarından geldiğini görmek Türkiye için önemlidir diye düşünüyorum. Türkiye 3. çeyrekten itibaren yüzde 7 veya biraz daha üzerinde büyümeyi yakalamış olacak. Yıl sonu itibariyle de orta vadeli büyüme planlarımızın çok üzerinde yüzde 5'in de üzerinde bu ülke büyümeyi yakalayacak. Biz bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da ekonomiyi büyütmeye çalışıyoruz."

Türkiye'nin ekonomide ABD ve Japonya gibi ülkeleri geride bıraktığını kaydeden Bakan Tüfenkci şöyle konuştu:

"Ülkemiz Çin ve Hindistan'ın ardından 3. sırada yer alırken OECD ve Avrupa ülkeleri, ABD ve Japonya gibi bir çok ülkeyi geride bırakmayı başardı. Baktığımız zaman objektiflikten uzak siyasi yorum yapanların bundan mahcup olduğunu görüyoruz. Türkiye şaka mı yapıyor diyorlar. Verileri tahlil etmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 2016 yılında hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. O darbe girişiminin Türkiye'ye bir maliyeti oldu. Baktığımız zaman o maliyet sadece maddi anlamda değildi. Bu hainlerin her bir insanımıza ödettiği bir maliyet, onun arkasından da Türkiye aleyhine ülke ekonomisini çökertmeye çalışmalarına rağmen, dış desteklerine rağmen hamd olsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetinizin almış olduğu tedbir ve teşviklerle bir çok ülkenin bu musibet karşısında kısa sürede kendini toparlayamayacağı bir durumu Türkiye güzel bir şekilde toparladı."

Bakan Bülent Tüfenkci yapılan konuşmaların ardından bazı oda üyelerine ödüllerini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Itri17 Eylül 2017 08:01

    Rakamlar büyüyor, üretim, istihdam, ülke büyümüyor

  • ÜLKEMİZİ SATARAK BÜYÜYORUZ16 Eylül 2017 13:13

    Bu yazıya inanmayanlar açıp arastirabilir son 15 yilda yabancilara 400 bin konut satıldı ayni dönemde 200 milyon m2 arazi satıldı ayni dönemde 500 milyar dolar civarinda özel sirketler satilmak veya ortaklik yoluyla elden gitti 15 yil icinde 200 milyar dolar kadar özelleştirme ve kiralama gerceklestirildi ve en önemlisi 610 milyar tl borclandik. Birde paradan sifir atiyoruz diyerek hesapsizca basilan para var ortada. Egerki devleti bir bütün olarak denetlersek yapılan icraatlarin deve de hörgüç olduğunu göreceksiniz. Türkiye çook büyük bir borca sokulmuştur ve gerçekler halktan gizlenmistir başka bir partinin iktidara gelme düşüncesi olamaz çünkü iktidara gelecek baska bir parti ordaki borçu ceviremez ve hükümet 6 ayda yıkılır.

  • Ali16 Eylül 2017 10:43

    Tüketerek mi büyüyeceğiz. Tarım yok hayvancılık yok avm ile yolla mı büyücez

  • Ekremeren 16 Eylül 2017 10:37

    Düşük kur yüksek faiz ve tüketim sayesinde hormonlu büyüme. Sonuç işsizlik