E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye yurtdışında ilk askeri üssünü kurdu---

Türkiye yurtdışında ilk askeri üssünü kurdu

Türkiye yurtdışında ilk askeri üssünü kurdu
30 Eylül 2016 - 13:47 borsagundem.com

Türkiye'nin yurt dışındaki ilk askeri üssü tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek olan üs, Arap yarımadasına komşu, Kızıldeniz'e açılan kapı niteliğindeki Somali'de kuruldu

Somali'deki Türk askeri üssünde 200 Türk askeri görev yapacak. El Kaide bağlantılı Eş Şebab'ın tehdidi altındaki Somali'nin askerlerine eğitim verecek.

Kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek olan askeri eğitim üssü "Afrika Boynuzu" adını taşıyor. Üste 200 kadar Türk askeri eğitmen olarak görev alacak.

BM'in onayladığı anlaşma kapsamında 10 bin 500 Somalili asker Türk üssünde eğitim görecek. Ayrıca askeri üssün güvenliğinin sağlanması için de Türkiye'den asker gönderilecek.

Somali'nin bölgesel anlamda stratejik önemi bulunuyor. Arap yarımadasına komşu olan Somali'nin Aden Körfezi'ne ve Hint Okyanusuna kıyısı bulunuyor.

Kızıldeniz'e açılan kapı niteliğindeki Somali korsanların en yoğun faaliyet gösterdiği ülkelerden biri. Ayrıca El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü de Somali'de faaliyet gösteriyor.

KATAR'A ASKERİ EĞİTİM ÜSSÜ

Türkiye'nin yurt dışındaki tek askeri üssü Somali'de olmayacak. Katar'a askeri eğitim üssü kurulması için 2014'te imzalanan bir anlaşma bulunuyor.

Türkiye'nin Ortadoğu'daki gözü olacak bu üsste, TSK'nın tüm kuvvetlerinden güç bulunacak. Türk askerlerinin ana görevi, Katar askerlerine eğitim vermek olacak. Şu an Katar'da halihazırda 150 kişilik öncü Türk birliği bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)