E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye savunmada stratejik hamlede bulunacak---

Türkiye savunmada stratejik hamlede bulunacak

Türkiye savunmada stratejik hamlede bulunacak
10 Ağustos 2018 - 10:49 borsagundem.com

Türkiye elektronik harpte büyük atılım sağlayacak projeyi hayata geçiriyor.

Türkiye'yi savunma teknolojisine yön veren ülkeler arasına sokacak proje için ilk adım atıldı. Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında Elektronik Harp Özel Görev Uçakları geliştirilmesi amacıyla Hava Platformunda Uzaktan Elektronik Destek/Elektronik Taarruz Kabiliyeti (HAVA SOJ) Projesi sözleşmesi imzalandı. Yerli imkânlarla yapılacak 4 adet HAVA SOJ sistemi 2023 yılından itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın hizmetine girecek. Türk Hava Kuvvetleri, bölgede ve dünyada üstünlük sağlayacak.

DÜŞMAN SİSTEMLER KÖRELTİLECEK

HAVA SOJ sisteminde, bir uçağın üzerinde pek çok elektronik harp kabiliyeti bir araya getirilecek. Bu sistemle düşman haberleşme sistemleri ve radarları tespit edilerek, köreltilecek. Böylece savaş uçaklarımız güvenli bir şekilde operasyon yapabilecek.

Elektronik Harp görev sistemlerinin tamamı yurt içinde milli olarak geliştirilecek ve üretilecek. ASELSAN tarafından geliştirilecek milli görev sistemlerinin uçaklara entegrasyonu ve sertifikasyonu, TUSAŞ başta olmak üzere yerli sanayi kuruluşları tarafından yapılacak. Geliştirilecek yüksek ihracat potansiyeline sahip ürün, Türkiye'nin bilgi ve teknoloji ihraç eden ülke hedefine önemli katkı sağlayacak. Türkiye'nin savunmada dışa bağımlılığı asgariye indirilecek.

ASELSAN ve TUSAŞ ile birlikte yürütülecek projeye imza atan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı 100 günlük eylem planındaki projelerin büyük bölümünün savunma sanayi alanında olduğuna dikkat çekti. Projenin hayata geçmesiyle Türk Hava Kuvvetleri'nin dünyada çok az ülkede olan bir güce ulaşacağını belirten Demir, "Uçaklara sistemin entegrasyonunun yabancı bir ülkede yapılmasını asla istemedik. Bunun çeşitli riskleri var. HAVA SOJ sistemini ASELSAN geliştirecek, TUSAŞ uçağa entegre edecek" dedi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün de stratejik açıdan büyük öneme sahip projenin büyük bir caydırıcılık unsuru olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ilk HAVA SOJ sistemini göklerde göreceğiz" diye konuştu. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de projenin ilk ayağı olan uçak alımı için ilgili firmayla anlaşmak üzere olduklarını belirterek, "İnşallah zamanından önce bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Projenin imza töreni Savunma Sanayi Başkanlığı'nda yapıldı. Törene Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, ASELSAN Yönetim kurulu Başkanı Haluk Görgün ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in yanı sıra üst düzey komutanlar ve ilgililer katıldı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri kaya11 Ağustos 2018 10:32

    13-14 Ağustos bilanço açıklanacak...o güne kadar Sak'ın satmayın...30 şarı çok rahat görür bence...biraz sabır...ekonomik krizden etkilenmeyecek nadir hisselerden biri bence...

  • Serhat11 Ağustos 2018 01:17

    Aselsan hisseleri çok ucuz...ALIN ve 2 yıl unutun....beim yorumum bu...ytd

  • Ekmekçi10 Ağustos 2018 12:26

    Bravo Aselsan. Şuan fiyatın çok komik olsa da. Yerlerde süründen de hak ettiğin yerlere önünde sonunda geleceksin. Şuan fiyatın benzer şirketlere göre çok ucuz. 2019 yılında 100 TL olursan ancak gerçek fiyatına ulaşırsın. Bu HAVASOJ sistemi basit bir proje değil. Yaklaşık 8,5 milyar USD bekleyen iş var. Halka arzdan elde edilen 3 milyar TL dolara bağlanmış durumda. 2. çeyrek karın çok iyi gelecek. Bekliyoruz, göreceğiz....

  • Mustafa10 Ağustos 2018 11:08

    Allahınızı sevwrswnşz yapmayın 16 yılda ne yaptınız dueum ortada birşey yapmayın

  • TÜRKMEN ELİ10 Ağustos 2018 11:43

    Mustafa serhoş azınla Allahın adını anma