E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye-Rusya arasında kritik saatler! Her an açıklanabilir---

Türkiye-Rusya arasında kritik saatler! Her an açıklanabilir

Türkiye-Rusya arasında kritik saatler! Her an açıklanabilir
27 Haziran 2016 - 13:49 borsagundem.com

Dışişleri koridorlarından çıkan kritik mesaj: Bakan Çavuşoğlu’nun 1 Temmuz’da Soçi'de düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısına katılıp katılmayacağı bugün belli olabilir

Dış politikadaki değişikliğin ilk sinyalini İsrail ile yapılan anlaşmayla veren Binali Yıldırım hükümeti, geçen yıl 24 Kasım’da Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası bozulan Türkiye-Rusya ilişkilerini de normalleştirmeyi gündemine aldı.

Ankara birçok kez, Moskova’dan gelecek sıcak mesajlara prensipte olumlu yanıt vereceğini açıklamıştı. Son olarak Moskova, Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki tatilbeldesi Soçi’de 1 Temmuz’da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısı için de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na davet göndermişti. Çavuşoğlu’nun Soçi’ye gidip gitmeyeceğinin bugün netleşmesi bekleniyor.

Moskova’dan gelen haberler KEİ Zirvesi’ne diğer ülkelerin bakan düzeyinde katılacağı yönünde. Toplantıyla ilgili sadece Türkiye ve Ukrayna’dan haber beklendiği öne sürülüyor. Diplomasi kulislerinde, diğer ülkelerin bakan düzeyinde katılacak olması halinde, Ankara’nın davete olumlu yanıt verebileceği belirtiliyor. Bu kapsamda Çavuşoğlu’nun KEİ Zirvesi sırasında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la ikili bir görüşme yapması öngörülüyor.

Rusya'dan Türkiye'ye sürpriz davet

 

Türk şirketi Rusya'da otoyol yapacak

 

Türkiye Rusya'dan özür dileyecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI27 Haziran 2016 15:23

    Bu Rus uçağını vurdurtan her kimse bulunup mahkeme önüne çıkarılmalı.Çok büyük ihmal ve yetkili kurumların yanıltılması sözkonusu.Angajman kuralları ve sınır ihlaline karşı uygulanacak tüm diplomatik kaideler tükenmiş gibi uçağı vurmak ancak dezenformasyon ile mümkün.Bu uçak Suriye uçağıdır sınır ihlali var diyen her kimse ortaya çıkarılsın…De ki yönlendirme yok Rus uçağı olduğunu bile bile vurduk,yav abd nin bi tarafı yemiyor Rus uçağı indirmeye neyin kafası bu…Maksat efelik yapmak mı ülkeyi korumakmı…

  • :)27 Haziran 2016 14:17

    çok komiksiniz ya; katılmayacak hee? Göbek ata ata gider, bağışlasın diye nerdeyse Putin'in önüne yatacaklar..