E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Halkbank açıklaması---

Erdoğan'dan Halkbank açıklaması

Erdoğan'dan Halkbank açıklaması
03 Kasım 2018 - 17:53 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Poroşenko ile yaptığı ortak açıklamada Trump'ın Halkbank konusunda "Bakanlara talimat vereceğim" dediğini açıkladı

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Yedinci Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ortak açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile 10-11 Kasım'da yüzyüze görüşeceklerini açıkladı. Erdoğan, Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin ise "Malum finans meselesi ile alakalı Halk Bankası'na yönelik adımlardı. Bu konuları kendisiyle görüştük. Bu konularla ilgili de 'İlgili bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Mabeyn Köşkü'nde baş başa görüşme ve Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Oturumu'nun ardından toplantı sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi imzaladı. 

Daha sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Petro Poroşenko ve heyetini Türkiye'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, içinde bulunulan yılın, Ukrayna ile aynı zamanda köklü geçmişe sahip ilişkilerin 100. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1918'de, genç Ukrayna Halk Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk devletlerden biri olduğunu, bugün iki ülkenin, ilişkilerini o günkü öncü vizyonla yürüttüğünü dile getirdi.

Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'nin 7. toplantısının bu vizyonun farklı bir yansıması olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"İlişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkardığımız 2011'den bu yana her sene düzenli olarak bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu sayede ilişkilerimizi her geçen yıl daha da güçlendirdik, güçlendirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız bildiğiniz gibi, artık seyahatlerini karşılıklı olarak kimlikleriyle yapabiliyorlar. Ukrayna'dan ülkemize gelen turist sayısı 2018'de bir milyonu aşmıştır ve bugün yaptığımız toplantıda Serbest Ticaret Anlaşması'nı da yıl sonuna kadar bitirme kararlılığındayız. Bu anlaşmayla beraber ikili ticaret hacmimizin 10 milyar doları yakalayacağına inanıyorum." 

"KIRIM'IN YASA DIŞI İLHAKINI TANIMADIĞIMIZI VE TANIMAYACAĞIMIZI TEKRAREN VURGULADIK" 

Savunma sanayi alanında da iş birliklerinin her geçen gün güçlenerek devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, iki ülkedeki şirketlerin ortak projelere imza atar hale geldiğini, konsey toplantılarının ilişkilerin sağlamlaştırılmasına vesile hazırladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi imzaladıklarını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu belge bir sonraki Ukrayna'da yapacağımız zirveye kadar bizim bir yol haritamızdır. Tabii bu ikili ve heyetler arası görüşmelerimizde bölgesel sorunları da ele elma fırsatımız oldu. Bu vesileyle Ukrayna'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasına dair tutumu güçlü bir şekilde yineledik. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık. Tabii ülkemiz, ister Kırım'da yaşayan isterse işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarları'nın hak ve menfaatlerini korumaya devam edecek. Kırım Tatarı kardeşlerimize sahip çıktıkları için kıymetli dostuma da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." 

"UKRAYNA'DAKİ FETÖ VARLIĞININ TÜMÜYLE ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK" 

Erdoğan, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların da bir an evvel uluslararası hukuka uygun olarak, barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözüme kavuşmasını temenni ettiğini dile getirerek, Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın başkanlık ettiği Ukrayna AGİT Özel Gözlem Misyonu'nun çalışmalarını takdirle izlediklerini söyledi.

Türkiye'nin Ukrayna'daki reform sürecini de gönülden desteklediğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii reformların başarıya ulaşması sadece Ukrayna'nın değil, aynı zamanda tüm bölgenin de yararına olacaktır. Tabii son olarak Ukrayna ile ikili ilişkilerimizin önemli bir veçhesi olan FETÖ konusuna değinmek istiyorum. 15 Temmuz'un ardından Ukrayna makamları dostluğumuzun gereğini yaparak desteklerini göstermişlerdir. Önümüzdeki dönemde de Ukrayna'daki FETÖ varlığının tümüyle ortadan kaldırılması için iş birliğimizin devam edeceğine inanıyorum. Bu konuda Maarif Vakfı ile Ukrayna Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğine vurgu yaptık. Bu vesileyle dostum Poroşenko'ya ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi yönünde sergilediği irade için teşekkür ediyorum. Toplantı sonuçlarının ve imzaladığımız anlaşmaların ülkelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." 

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun açıklamaları;

"(Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Yedinci Toplantısı) Son derece verimli geçti"

"Türkiye sadece komşu değil kilit ortağımız"

"Kırım için beraber çalışmaya kararlıyız"

"Serbest Ticaret Antlaşmasının bir an önce imzalanması için gerekli talimatları verdik"

- TİKA ile yeni bir hukuki temele kavuştuk.

- Kültürler iş birliğinin gelişmesinden de memnunuz.

SORU CEVAP

TUTUKLU MAHKUMLAR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Daha önce malum iki Kırımlı kardeşimiz bize söylenmişti. Buna bizler Rusya tarafına ilettik. Serbest bırakılmışlardı. Şimdi daha geniş bir liste bizlere verildi. Ve biz bu listeyi hemen Rusya tarafına ilettik. Temennim odur ki onlarla ilgili bu süreci takip edeceğiz ve başarılı oluruz.

MÜNBİÇ

Öncelikle tabii sayın Trump ile yaptığımız görüşmede bildiğiniz gibi masada olan çok çok önemli bazı konular var. Bunlardan bir tanesi Kuzey Suriye'deki gelişmeler. Bunun başını da Münbiç çekiyor. Münbiç'te devriye çalışmaları devam ediyor. Bir önce eğitim çalışmaları Gaziantep'te yapıldı. Ardından da bu devriye çalışmaları planlandığı şekilde devam etti. Bizim hedefimiz şu bir an önce Münbiç'ten terör örgütlerinin çıkması. Çünkü bununla ilgili Dışişleri Bakanımız ve Amerikan Dışişleri Bakanı tarafından belirlenmiş bir yol haritası vardı. Bu yol haritasına uyulmadı. Şimdi de bu yol haritasının uygulama zamanı dedik.

HALKBANK

"'(Trump ile yaptığı telefon görüşmesi) Malum finans meselesi ile alakalı Halk Bankası'na yönelik adımlardı. Bu konuları kendisiyle görüştük. Bu konularla ilgili de 'İlgili bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim' dedi."

YAPTIRIM KARARI

Bu yaptırımı kaldırma kararına varmıştık. Onunla ilgili de eş zamanlı olarak Amerika ve Türkiye saatiyle belirlenen gün ve saatte yaptırımlar kaldırıldı. 10 - 11 Kasım'da Paris'te bir toplantı var. Sayın Trump ile orada yüz yüze görüşeceğiz. Dünya liderlerinin bir kısmıyla görüşme fırsatını yakalayacağız.

ERDOĞAN İLE TRUMP  GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile 10-11 Kasım'da yüzyüze görüşeceklerini açıkladı.

Erdoğan ve Trump'ın Halkbank diyaloğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir05 Kasım 2018 09:08

    Milletin parasını hiç ettiler şimdi anlaşıcaklar. Parayı götüren götürdü. Zaman artık oyun zamanı olmuş

  • Servergazi04 Kasım 2018 10:28

    Butun oyunlar papaz falan sahane kucuk yatirimcidan halkbanki almak sahane .Ne gerek vardi bu kadar oyuna yine yahudi lobisi kazandi.Turk yatiromcisi kaybetti.

  • Talip 04 Kasım 2018 10:35

    En büyük papaz turkiye de zaten oyun da onun işi...

  • hakan atilla04 Kasım 2018 04:16

    hakan atillaya yapılanların bedelini kim ödeyecek o zaman adama sorarlar boşuna adamı neden tutukladınız ne günahı vardı yatırımcılar olarak bu yüzden zarar ettik bu davanın tiyatro olduğu açıkca ortadaydı zaten olan sayın hakan atıllaya oldu birde borsada yatırım yapan ky oldu yukarı aşyaya yaparak bu olayı kullandılar o zaman ne tutuyorsunuz sayın hakan atillayı bir an önce ailesine kavuşmalı ve bu yapılanların hesabını abd ye sormalı 

  • Vatandaş 04 Kasım 2018 08:39

    Atilla nın cebi dolmustur, 7 sülalesine yeter sana mı kaldı tasası,

  • Zekii04 Kasım 2018 01:56

    Halk bankası çözüldü sayılır. Zaten borsayı frenleyen brunson ve halkbanktı

  • 1Borsacı04 Kasım 2018 00:09

    Bu Halkbank işi çok uzadı artık kapanması lazım.

  • Ali kural 03 Kasım 2018 22:32

    Netaş özelikle patlar tatgıda ve garfactoring

  • Matrix03 Kasım 2018 22:20

    Elektrik su doğalgaz çarşı market zamları ne olacak binlerce işinden olan insanlar fakirleşen vatandaş ne olacak bu kadar basit mi bu işler uyan Türkiyem uyan...

  • Daşcı03 Kasım 2018 22:05

    Halkbank meselesi çözülecek borsa yükselecek. Dolar düşecek. Hayırlı işler inşallah

  • Ahmet 03 Kasım 2018 23:48

    Çözülecek dediğin yutacaklar onu da sen o kadar man kafalı sın ki bu kadar anlamışsın meseleyii...

  • Lale03 Kasım 2018 20:49

    Merkelden sonra Trump la da barıştılar.