E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye için enflasyon tahmini yükseldi---

Türkiye için enflasyon tahmini yükseldi

Türkiye için enflasyon tahmini yükseldi
03 Kasım 2017 - 16:18 borsagundem.com

Ekim ayında tırmanışa geçen enflasyon rakamıyla birlikte Morgan Stanley, Türkiye için enflasyon tahminlerini yükseltti

Morgan Stanley, 2017 yıl sonu için manşet enflasyon ve çekirdek enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etti. ABD Doları/Türk Lirası paritesinin 3,88-3,90 seviyesinin üzerine çıkması halinde TCB'nin müdahaleyi düşünebileceğini ifade etti.
2017 sonu için manşet enflasyon tahminini yüzde 9,9'dan yüzde 10,5'e çıkaran Morgan Stanley, çekirdek enflasyon için beklentisini de yüzde 10,5'ten 10,9'a yükseltti.
Morgan Stanley yayınladığı raporda, "Türk Lirası'nda ve emtia fiyatlarında son dönemde yaşanan yukarı hareket, OVP'de ortaya konan yurt içi tüketimi desteklemeye dönük politika çerçevesinin enflasyon ve para politikası beklentilerini en azından kısa vade için revize etmeyi gerektirdi" ifadelerini kullandı.
Geçmişe bakıldığında, uzun vadeli Reel Efektif Döviz Kurundan (REER) sapma çift hanelere ulaştığında TCMB'nin genelde tepki verdiğini anlatan Morgan Stanley, ABD Doları/Türk Lirası paritesinin 3,88-3,90 seviyesinin üzerine çıkması halinde TCB'nin müdahaleyi düşünebileceğini ifade etti.
TCMB'nin sözlü bir müdahaleyi ve swap fazinin yüzde 12,25'den yüzde 13(e yükseltmeyi tercih edebileceğini belirten Morgan Stanley, Banka'nın döviz likiditesi açısından da günlük swap ihalelerinin miktarını artırabileceğini veya zorunlu karşılık oranlarını aşağı çekebileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salako03 Kasım 2017 16:25

    şaşırmadık herzaman ayni sene başı düşük sene sonu beklenmedik derecede artış bu ritin bir şey şaşıracak bir şey yok bunda :)