E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye ekonomisi hepsinden daha iyi---

Türkiye ekonomisi hepsinden daha iyi

Türkiye ekonomisi hepsinden daha iyi
11 Nisan 2018 - 15:56 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ekonomisinin benzer ülkelerin hepsinden daha iyi olduğunu, ekonomideki dalgalanmaların geçici olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde ABD-Rusya restleşmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım şunları söyledi:

"Türkiye'nin göstergeleri ile ilgili hiçbir sorunu yok, benzer ülkelerin hepsinden daha iyi durumda. Bir büyüme öyküsü var, sonuca da yansıyor. Türkiye büyümede kapsayıcılığı da sağladı. Bugün ABD'nin başlattığı bir ekonomik savaş var, bunu görelim, buna cevap veren ülkeler var, bu da belirsizlikleri artıran başka bir faktör. Bu sene sonunda hedefimiz iş yapma kolaylığı bakımından ilk 20 arasında yerimizi almak, bunun için yasal düzenlemeleri yaptık. Bugünlerde gelişmeleri fırsat bilerek ekonomimiz üzerinde bazı spekülasyonlar yapıldığını görüyoruz. 2017'de olduğu gibi 2018'de de büyümeyi sürdürebilir şekilde devam ettireceğiz, soğutma falan yok, aşırı ısıtma da yok, kararında büyüme devam edecek. OVP'de hedeflediğimiz büyüme oranını devam ettireceğiz, onun altına değil, üstüne çıkabiliriz. Enflasyonla mücadelede hiçbir rehavet yok. Enflasyonun yükselmemesi için alınması gereken anlık ve orta vadeli tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Faiz ve kurun konjonktürel gelişmelerle ilgili olduğunu biliyoruz, bu ayrışma tamamen küresel şartlar ve bölgedeki jeopolitik riskler nedeniylo oluyor. Bunlar geçici dalgalanmalardır, etkileri de sınırlı olacak, gereken tedbirler tabii ki alınacak. Para politikasından Merkez Bankası sorumlu, Merkez Bankası gündeme hakimdir, gerektiği zaman gerekli tedbirleri almıştır, bundan sonra da alır. Enflasyonu kontrol alma hükümetin görevi, enflasyona sebep olan unsurlar neyse, birçok ana kalemde çalışmaları ilgili bakanımızın koordinasyonunda ekk yapıyor. İstikrarın devamı herkesin menfaatine, bilinmezlik herkes için büyük bir risktir. Öngörülebilirliği artıracak tedbirlerimizi bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Türkiye'nin 2023'e kadar önünde ne yapacak, ne yapmayacak, bunların hepsini belirledik."

Dolar ve euroda Trump yükselişi

Gram altın 182 lira, çeyrek altın 297 liraya ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hee doğru diyor11 Nisan 2018 22:56

    kendi dombilisinin gemilerine şirketlerine bakıp bizi yorumluyor galiba...ordan öyle görünüyor galiba

  • ne anlatıyon hocam?11 Nisan 2018 22:03

    Hocam avrupaya giden arkadaşlarım vardı.. o ğrün 4 avro.. bu urun 10 avro.. çarpıyoruz 5 tl ile diyor.. ateş pahası diyor... Türkiye den kimse avrupaya turistik ziyarete gidemiyor diyor. bitti turlar diyor. sen çıkmışsın masal masal anlatıyorsun.. elin irlandalı sıgır çobanı geliyor ülkemize senin okullarda eğittiğin 15 yıl okuttun turizimci +ingilizce bilen+eşşek gibi hayatı çalışmakla geçen genç. insanın bu çobanların karşısında el ense önu kapalı karşılıyor.. BUMUDUR BÜYÜK TÜRKİYE ?? elin yabancısı içki içecek, keyif edecek diye hizmetkarlık yapıyor insanun. bunun adınada turizim diyorunuz... yuhh yani...

  • AKS11 Nisan 2018 20:15

    Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  • Alpertunga11 Nisan 2018 19:48

    Yazık bu millete günah.Hangi ülkede yaşıyorsunuz.Dünyanın en kötü durumundayız.Lafla ülke yönetiyorsunuz.Sizin süper ekonominiz.Millet kan ağlıyor.

  • Musa Kılıç11 Nisan 2018 19:36

    Aklımızla alay ediyor , herkesi makarnacı sanıyor

  • veysi11 Nisan 2018 18:49

    Açlıktan geberdiniz mi! Yattıkları yerden homurdanıp duruyor sütçü beygirleri,

  • Bengin11 Nisan 2018 18:19

    Mb başkanı piyasayı takip ediyormuş. Gerekli tedbirleri alacakmış. Bu ay faiz toplantısında yoksa Reisin arkasından gene iş çevirip faiz mi artıracak. Mb başkanı yürek mi yiyor bunu yapmak için.

  • Bu Sansar 11 Nisan 2018 18:03

    Komik adam

  • Yasir mert11 Nisan 2018 17:36

    Ahhh makarna yiyenler yaktınız bizii

  • Salako11 Nisan 2018 17:27

    Ağam bizimle dalga geçiyi herhal

  • vatandaş11 Nisan 2018 17:26

    ben de sizin gibi düşünüyorum ama dolara yatırım yaptım

  • ed11 Nisan 2018 16:43

    tamam emmi de. dolar sadece bizim TL yi pataklıyor nedense ..

  • ARMAGEDON11 Nisan 2018 16:04

    marsta mı yaşıyor ne her yer yangın yeri