E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye doğalgaz ticaretinde 3. ülke oldu---

Türkiye doğalgaz ticaretinde 3. ülke oldu

Türkiye  doğalgaz ticaretinde 3. ülke oldu
19 Haziran 2016 - 11:44 borsagundem.com

Türkiye, doğalgaz ticaretinde Avrupa ülkeleri içinde Almanya ve İtalya'nın ardından üçüncü sırada yer aldı

Türkiye geçen yıl Avrupa ülkeleri arasında en fazla sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve boru gazı ithalatı yapan üçüncü ülke oldu.

"BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na" göre, küresel doğalgaz ticareti geçen yıl bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4 artışla 704 milyar metreküpe ulaştı. Raporda, Türkiye'nin, Rusya ve Cezayir'den yüksek miktarda doğalgaz ve LNG satın aldığı belirtildi.

Türkiye geçen yıl boru hatlarıyla doğalgaz ticaretinde Avrupa ülkeleri içinde Almanya ve İtalya'nın ardından üçüncü sırada yer aldı. Almanya geçen yıl 104 milyar metreküple Avrupa'da en fazla boru gazı ithal eden ülke oldu. İtalya 50 milyar metreküple Avrupa'da ikinci en fazla boru gazı ithalatı yapan ülke olurken, Türkiye ise 39,7 milyar metreküple üçüncü sırda yer aldı.

Türkiye'yi 35,9 milyar metreküple Fransa ve 30,2 milyar metreküple Hollanda izledi.

LNG'de de üçüncü

Avrupa'da en fazla LNG ithalatı yapan ülke 13 milyar metreküple İspanya olurken, onu 12,8 milyar metreküple Birleşik Krallık izledi. Türkiye de geçen yıl toplam 7 milyar 500 milyon metreküple Avrupa'da en fazla LNG ithal eden üçüncü ülke oldu.

Türkiye'yi 6,6 milyar metreküple Fransa ve 6 milyar metreküple İtalya takip etti.

Türkiye'nin boru hatları aracılığıyla doğalgaz satın almada en çok tercih ettiği ülke 26,6 milyar metreküple Rusya olurken, LNG ithalatında en çok tercih edilen ülke ise 3,8 milyar metreküple Cezayir olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)