E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Türkiye büyüme rakamları ile ilgili şaka yapmıyor"---

"Türkiye büyüme rakamları ile ilgili şaka yapmıyor"

Türkiye büyüme rakamları ile ilgili şaka yapmıyor
15 Eylül 2017 - 21:06 borsagundem.com

Tüfenkci, büyüme rakamları hakkında, "Baktığımız zaman bu birçok ülkeyi kıskandırdığı gibi birçok muhalif, ekonomi yazarlarını da şaşırttı. Avrupa'yı da esasında şaşırttı, Türkiye'nin şaka yaptığını zannediyorlar" diye konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Anı defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Tüfenkci, Türkiye'nin her alanda büyümesiyle, yoluna devam ettiğini söyledi. 

Bakan Tüfenkci, "Baktığımız zaman 2016 ekonomik alanda sıkıntılı bir yıldı malum sebeplerden dolayı ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümet olarak aldığımız tedbirler ve teşvikler neticesinde 2017'ye güçlü bir başlangıç yaptık." diye konuştu. 

2017'nin ilk çeyreğinde 5,2 ikinci çeyrekte 5,1 gibi Avrupa ve dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden çok daha güçlü bir şekilde büyüme rakamlarını, performansı ortaya koyduklarını dile getiren Tüfenkci, "Baktığımız zaman bu birçok ülkeyi kıskandırdığı gibi birçok muhalif, ekonomi yazarlarını ve ekonomi uzmanlarını da şaşırttı. Avrupa'yı da esasında şaşırttı, Türkiye'nin şaka yaptığını zannediyorlar. Esasında Türkiye şaka yapmıyor, çok ciddi altyapı, insan kaynakları, girişimci sermayesiyle bütün olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliğiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle yoluna devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

Bakan Bülent Tüfenkci, bu rakamları yeterli görmediklerini, daha fazla üretme ve üretileni satabilme amacıyla gece gündüz demeden gayret gösterdiklerini, çalıştıklarını dile getirerek, bu çalışmaları yaparken de 80 milyonu bir kardeş bilerek, herkesi birinci sınıf vatandaş görerek yollarına devam ettiklerini vurguladı. 

Bakan Tüfenkci konuşmasının devamında yerli otomobil noktasında en güçlü adaylardan birisinin Sakarya olduğunu ifade ederek, "Sakarya'nın buna altyapısı da müsait. Hem insan kaynağı hem limanları hem ham maddeye yakınlığı dolayısıyla bu anlamıyla da ve kentinde güçlü isteğiyle beraber güçlü adaylardan birisi" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • briffa16 Eylül 2017 12:33

    Ekonomi içerikli bir beyanda siyasi mesajlar verme ihtiyacı neden ? Bu kadar kompleks ile yaşayamaz sınız.

  • efg15 Eylül 2017 23:53

    paran % 100 yakın değer kayıp ederse mal alımları aynı para ile 2 katına çıkar, yabancının geçen yıl 2 dolar verip aldığı mala şimdi 1 dolar veriyor, talep olunca üretim artışı olur bu büyüme rakamları hala çok düşük normalde %10 büyüme olması lazımdı

  • Demekki şaka 15 Eylül 2017 21:30

    Ne gereği var böyle bir açıklamanın.

  • Kaçan Grup15 Eylül 2017 21:13

    Sıradan vatandaş da şaka yaptığınızı düşünüyor.