E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Başika için tarih vermedi---

Türkiye Başika için tarih vermedi

Türkiye Başika için tarih vermedi
08 Ocak 2017 - 07:42 borsagundem.com

Diplomatik kulislerde yapılan değerlendirmeye göre Ankara, “dostane çözüm” ifadesini kullanarak, Türk askerinin Başika’da kalıcı olmayacağını hissettirdi ancak çekilmeyle ilgili bir tarih bildirmedi

Ankara özellikle, “Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden DEAŞ ve Sincar’daki PKK varlığının ortadan kalkmasına” vurgu yaparak, “Ancak bu tehditler yok olduktan sonra Türk askerinin Başika’dan ayrılabileceği” mesajını verdi.

Dün iki ülke Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin üçüncü toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride, Irak, Türkiye’nin Başika Kampı’ndan çekilme sürecini başlatması gerekliliğini bir kez daha vurgulayarak, kendi kamuoyuna “tutumunda bir değişiklik olmadığını” gösterdi. Bağdat’ın bu talebine karşılık Ankara da, “Başika’nın bir Irak kampı olduğunu” ortak bildiride kabul ederek, İbadi’nin elini rahatlattı. Türkiye bu tutumuyla, “Irak’ın topraklarında gözü olmadığını, aksine bu ülkenin birlik ve toprak bütünlüğünden yana olduğunu” vurgulamış oldu. Başika konusunda yapılan görüşmeleri üst düzey bir yetkili, “Dostane çözüm içerisine bir sürü şey girer ama başta Sincar’daki PKK tehdidi olmak üzere mevcut ortamdaki tehditler sürdükçe Türk askerinin Başika’dan çekilmesi bunun içinde değil” sözleriyle özetledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)