E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye-Almanya ilişkileri TL için risk oluşturuyor---

Türkiye-Almanya ilişkileri TL için risk oluşturuyor

Türkiye-Almanya ilişkileri TL için risk oluşturuyor
24 Temmuz 2017 - 12:16 borsagundem.com

Commerzbank'ın raporuna göre, gerilen Türkiye-Almanya ilişkileri Türk Lirası üzerinde baskı oluşturabilir

Commerzbank'ın Cuma günü yayınlanan Döviz ve gelişen piyasalar raporunda, Türkiye-Almanya ilişkilerinin TL için risk oluşturduğu belirtildi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde farkedilir şekilde bozulduğuna dikkat çekilen raporda, Alman inan hakları aktivistinin tutuklanmasının ardından Berlin'in Türkiye'ye yönelik resmi olarak yeni bir siyasi strateji açıkladığı ifade edildi.

Açıklanan önlemlerle ilgili tüm adımların yerine getirilmesinin kesin olmamasıyla birlikte Türkiye üzerindeki ekonomik etkilerini tahmin etmek için erken olduğunun altı çizildi.

Raporda, Almanya hükümetinin ihracat kredi garantilerini geri çekme uyarısını gerçekleştirmesi durumunda, bunun hızlı bir şekilde doğrudan yabancı yatırım girişini etkileyeceği vurgulandı.

Türk Lirası'nın gelişmelerden henüz etkilenmediği belirtilirken, bu durumun sebebi olarak piyasalarda mevcut durumdaki risk iştahından kaynaklandığı ve gelecek için bir garanti oluşturmadığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)