E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye-AB arasında Afrin gerilimi---

Türkiye-AB arasında Afrin gerilimi

Türkiye-AB arasında Afrin gerilimi
19 Mart 2018 - 15:25 borsagundem.com

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'e başlattığı operasyonlara yönelik AB'den tepkili açıklamalar gelmesiyle AB-Türkiye arasındaki gerilim şiddetini koruyor

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Afrin atışması sürüyor. Özellikle AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin, Zeytin Dalı Operasyonu’nun başından bu yana Ankara’ya, ‘Birleşmiş Milletler’in terör listesinde yer alan örgütlere odaklanılması’ telkininde bulunması Türkiye’nin tepkisine neden oluyor. Mogherini, Afrin’in Türkiye’nin kontrolüne geçmesinin ardından aynı vurguyu tekrarlayınca Türkiye’den sert tepki geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, sosyal medyadan Mogherini’yi sert şekilde eleştirdi.
Brüksel’de AB dışişleri bakanlarını bir araya getiren Dışişleri Konseyi öncesinde basına konuşan Mogherini, Afrin bağlamındaki gelişmelerden endişe duyduğunu belirterek, “Başından bu yana BM tarafından listeye alınmış DEAŞ ve El Nusra dışındaki örgütlere yönelik askeri eylemlerden mutlaka kaçınılması gerektiğini söyledik” dedi. Ortak amacın askeri gerginliğin düşürülmesi olduğunu hatırlatan Mogherini, alanda durumun giderek kötüleştiğini vurguladı.

Mogherini’nin bu açıklamalarının ardından Çelik, AB’nin Türkiye’nin Afrin’deki terörle mücadelesi hakkında baştan beri yanlış bir tutum içinde olduğunu, destek vermek yerine sadece eleştirmekle uğraştığını ifade etti. Çelik, sosyal medya mesajında, “Bize ‘sadece BM listesinde olan terör örgütleri ile mücadele edin’ diyorlar. BM listesinde olmayan bir terör örgütü topraklarımıza roket atarken, bununla mücadele etmek yerine, yıllarca BM’nin listeye almasını mı bekleyeceğiz?” dedi.

AB’nin, ‘askeri aktivitelerin artmaması’ çağrısına da değinen Çelik, Zeytin Dalı Harekatı’nın, çatışmalara çatışma eklemek için yapılmadığını belirterek, “Terörle mücadele için somut önerisi olmayanlar, teröre karşı mücadeleyi eleştiriyor” ifadelerini kullandı. Bakan Çelik, AB’nin terör örgütlerine karşı bir mücadele planı olmadığını belirtti.(Güven Özalp/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atatürk gibi19 Mart 2018 18:33

    Atatürkün dediği gibi ortadoğuda halklar suni devletler ve yöneticiler tarafından emparyalist güçlerin egemenliğinde baskıcı rejimle huzur bulamaz. Atatürkün ordusu, suriyede çünkü, suriye halkı kendi demokratik sistemi ve devlet düzenini kuracak. sömürücü devletler egemenliğinde kukla sülaleler egemliği son bulacak. yoksa suni kurulan devletler gün gelir Türkiye ye de kafa tutar. örnek. arap emirliği , yada şuanki mısır gibi...

  • ...19 Mart 2018 18:31

    AB nin planı nedir? Suriye halkları ve insanlar için öngörüsü nedir? orada koca bir boşluk var... AB ulkeleri neden silah aktarmıştır Suriyee? almanya,fransa,italya ? envanterler mevcut. insanı yardım neden yok suriyelilere? büyük göçte nedne suriyelileri sınırdan içeri sokmadılar. denizlerde boğulanları anlatmıyorum bile. ki Suriyede yapıcı adımlar atmadılar. peki terör örgütlerine silah verip, mağaralar çatırtıp, gizli geçitler ve beton savaş alanlarını yaptırtıp vb. Suriyede barış mı geleceğine inanıyorlar? Silahlı devletsiz düzensiz baskılı bir toplum huzur getirmez.

  • ali19 Mart 2018 15:34

    zor olanı yaptık afrini kurtardık... şimdi de kolay olanı yapalım ab yi avrupalılara bırakalım