E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Türkiye 2 ay öncesine göre daha fakir"---

"Türkiye 2 ay öncesine göre daha fakir"

Türkiye 2 ay öncesine göre daha fakir
12 Kasım 2016 - 14:18 borsagundem.com

Selin Sayek Böke, "AKP hükümetinin ülkede sorunları çözmeye dönük adımlar yerine, gerginliği sürekli artırıcı adımlar atmasıyla Türk Lirası'ndaki değer kaybı daha da büyüyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, yaptığı yazılı açıklamada, yıl başında 2,91 düzeyindeki dolar kurunun, 9 Kasım 2016 itibarıyla kısa süreli de olsa 3,30 düzeyini aşarak, tarihi bir rekor daha kırdığını belirtti.

Türk Lirası'ndaki değer kaybının hafta boyunca sürdüğünü ve dolar kurunun bu haftayı 3,26 düzeyinde tamamladığını aktaran Böke, sadece 2 ayda artışın 31 kuruşu geçtiğini bildirdi.

Türk Lirası'ndaki değer kaybının sorumlusunun, ekonomiyi tamamen boşlayan AK Parti iktidarı olduğunu öne süren Böke, "AKP hükümetinin ülkede sorunları çözmeye dönük adımlar yerine, gerginliği sürekli arttırıcı adımlar atmasıyla Türk Lirası'ndaki değer kaybı daha da büyüyor." ifadesini kullandı.

Sadece kurlardaki artış nedeniyle Türkiye'nin toplam borcunun 2 ayda, 44 milyar lira daha arttığına dikkati çeken Böke, "Türkiye 2 ay öncesine göre, daha fakir." değerlendirmesini yaptı.

Hükümetin, gerginliği artırmaktan vazgeçmediğini, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı yerine, baskıcı ve özgürlükleri hiçe sayan tutumunu sürdürdüğünü iddia eden Böke, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ekonomide yaşanan OHAL'in en önemli nedeni de bu. Dış dünyada yaşanan gelişmelere karşı, Türkiye ekonomisini korunaksız ve zayıf bırakan da bu... Bu durumun Türkiye'de yaşayan herkese büyük maliyetleri var. Her 1 kuruşluk değer kaybı, şirketlerimizin yaklaşık 1,8 milyar lira zarar yazmasına yol açıyor. Çare, kurlara gündelik, göstermelik müdahalelerde değil. Çare, bu ateşi yakan ve durmadan besleyen AKP iktidarının, Türkiye'nin hem bugününe hem de geleceğine zarar veren politikalarının acilen son bulmasında. Ülkemizin, hepimizin geleceği için, AKP iktidarını, hiç umudumuz olmasa da, bir kez daha uyarmak zorundayız. Derhal OHAL'i kaldırın, TBMM'yi devre dışı bırakmaktan vazgeçin, başkanlık lafını dahi etmeyin, hukukun üstünlüğünü ve yargının bağımsızlığını sağlayın, demokrasi ve özgürlükler üzerindeki kısıtları kaldırın."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ13 Kasım 2016 13:34

    CHP YE HİÇMİ TÜRK MİLLETİNİ DÜŞÜNEN İNSAN GELMEYECEK .SÜREKLİ TERÖR VE ANARŞİ SAVUNUCUSU İNSANLAR GELİYOR.

  • ahmet engin12 Kasım 2016 18:40

    sarisin afet poziyonunda ama nafile onu da yakistirmak imkansiz. degerlendimelerine gelince : her zaman partizanca, dusmanca, planli ve gorunmeyen arka hedefi olan sozlerle bezenmis, hainlere yoldas milletimize dusman politikalar uretmeye calisan beceriksiz bir vekil... bu meziyetler ile beceriksiz cunku oyle olmasa idi cehape de bir nebze olsun kipirdanma olurdu girdigi secimlerde. gerci bu durum sirf onun degil tum parti mensublarinin basarisidir ya o da ayri konu...

  • minoset12 Kasım 2016 18:26

    iki ay öncesine göre daha fakir olduğumuzu bilmiyorduk dolar artınca ne oluyor acaba diye sürekli araştırıyorum iyi ki söyledin

  • Mehmet Özgür yavas 12 Kasım 2016 17:18

    Farkındayız sen rahat ol üzme tatlı canını paranı borsaya yatir😀😀

  • Ali can12 Kasım 2016 16:13

    Önce siz içimizdeki hdp lileri gonderin

  • metin12 Kasım 2016 15:20

    her seye hayir ekibi

  • vatansever12 Kasım 2016 14:57

    Anlat kizim melehat.........

  • Hulusi bey12 Kasım 2016 14:55

    Bazıları çok güzel zengin oluyor

  • Hulusi bey12 Kasım 2016 14:55

    Bazıları çok güzel zengin oluyor

  • Velhasıl12 Kasım 2016 14:53

    Dolar uluslararası değerleniyor. Doları fed değerlendiriyor. Burda hükumetin bir suçu yok. Siz isterseniz tutuklu Hdp liler için tüm chp olarak bir zılgıt çekiniz. Biz sizin ne olduğunuzu iyi biliyoruz...

  • ali12 Kasım 2016 14:37

    yolla köprüyle karnıımız doymuyor. üstüne birde kanal istanbul saçmalığı var. önden adamlarına arazi aldırıp zengin olacaklar. bizler ise sürünmeye devam edeceğiz.