E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye 19 ülkeye yumurta ihraç etti---

Türkiye 19 ülkeye yumurta ihraç etti

Türkiye 19 ülkeye yumurta ihraç etti
10 Eylül 2017 - 10:30 borsagundem.com

Türkiye bu yılın 7 aylık döneminde 19 ülkeye 180 milyon dolarlık yumurta ihraç etti.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl 23 ülkeye 289 bin ton yumurta satılarak karşılığında 289 milyon dolar gelir elde edildi. Bu yılın 7 ayında ise 19 ülkeye 180 milyon dolar tutarında 171 bin ton yumurta ihraç edildi. Bu yıl 154 milyon dolarla en fazla yumurta Irak’a satıldı. Irak’ı 5.5 milyon dolarla Azerbaycan, 3.3 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri izledi.

Fipronil takibi

Öte yandan Avrupa’nın bazı ülkelerinde üretilen yumurtalarda böcek ilacı ‘fipronil’ maddesinin bulunmasıyla başlayan krizin ardından Türkiye’de de konuya yönelik izleme süreci sürdürülüyor. Türkiye’de yapılan analizlerde yumurtalarda söz konusu madde tespit edilmedi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, fipronil maddesinin birçok ülkede kümes hayvanlarında bit mücadelesinde kullanıldığını aktardı. Parazitlerin, bu ilaca karşı da bağışıklık gösterdiğine işaret eden Vargı, “Parazitler bağışıklık kazandığı için her geçen yıl daha fazla kullanılmaya başlandı. Bu da yumurtaya geçişe neden oldu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)